Jégkorong

2014.09.07. 19:50

Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna - Döntős volt a Fehérvár AV19

Székesfehérvár - Hatodik alkalommal rendezték meg az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornát. A Fehérvár AV19 együttese legyőzte a Miskolcot, majd a döntőben kikapott a szlovén Ljubljanától.

Káldor András

Habkönnyű győzelemmel sétált be a Fehérvár AV19 szombaton az emléktorna döntőjébe, a Miskolci Jegesmedvék bő kilenc perccel a mérkőzés kezdete után már négygólos hátrányba voltak, egyszerűen nem tudták tartani az Ördögök által diktált tempót, és ez csak a harmadik harmadban változott valamelyest, amelyet a Volán csak egy góllal nyert meg. A kék-fehérek 9-2-es (4-1, 4-1, 1-0) győzelemmel tisztelegtek a legendás 19-es emléke előtt. Jeff Lovecchio triplázott, rajta kívül Kocsis Ferenc, Andrew Sarauer, Brandon Marino, Bartalis István, Magosi Bálint és Ray Macias szerzett gólt. Az már korábban kiderült, hogy a másik ágról az Olimpija Ljubljana került a fináléba, amely meglepetésre magabiztosan, 4-1-re verte a nyáron elvileg alaposan megerősített Graz 99erst.

A harmadik helyéért vívott vasárnapi mérkőzésén a Moser Medical Graz 99ers 5-3 arányban győzött a Miskolci Jegesmedvék csapata ellen.

A kék mezes fehérváriak szombaton simán verték a Miskolcot (Fotó: Molnár Artúr)

A fináléban nem kezdett rosszul a Volán, még be sem melegedtek, amikor a 3. percben az első emberelőnyét 13 másodperc alatt egy jól eltalált kapáslövéssel használta ki a héten tízhetes próbajátékra érkező Kevin Wehrs, 1-0. Gyorsan kiheverte a sokkot a szlovén gárda, mivel még két perc sem telt el a fehérvári találattól számítva, és Miha Logar elcsípett egy rossz passzt, és a szélről vette be Joshua Robinson ketrecét. 1-1. A gyors gólváltást követően mindkét csapatnak volt bőven gólszerzési lehetősége, talán a szlovénok jártak ehhez közelebb, mivel kétszer is eltalálták a kapuvasat. Csendesen folydogált a találkozó, igazán egyik gárda sem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. Majd szinte semmiből jött a szlovénok vezető gólja a 29. percben, egy kipattanó korongot szerzett meg Anze Ropret, aki nem sokat teketóriázott, és Robinson lepkés kesztyűje mellett a bal felsőbe bombázott. 1-2. A 32. percben meghűlt a hazai szurkolók ereiben a vér, Gregor Koblar vezethette rá Robinsonra korongot, cselsorozata után azonban nem tudta eléggé megemelni, így kimaradt a ziccer. Még nem volt vége a szlovén tűzijátéknak, Robinson nem kevesebb, mint zsinórban háromszor ért oda szinte reménytelen helyzetben, és hárított. A pihenő jót tett, mert sokkal nagyobb sebességre kapcsoltak, és a záró húsz perc elejétől kezdve több kecsegtető helyzetet dolgoztak ki Andy Chiodo kapuja előtt. Ezek ismételten kimaradtak, viszont a zöld-fehérek első adandó alkalommal Koren Gal révén növelték előnyüket. 1-3. Utolsó szalmaszálként kettős előnyt kapott a Volán a 48. percben, és ebből Bartalis István közelről belőtt egyet. 2-3. A gól után beszorította ellenfelét a Volán, számolatlanul mentek a lövések a levesbe, Chiodo szinte fel sem tudott kelni a jégről, és akkor is csak pillanatokra. Lényegében ez az állapot közel nyolc percig tartott, majd jött a fekete leves az 55. percben. Hatalmas szerencse is kellett hozzá, mert Hunter Bishop lövésébe jól hallhatóan beleért Robinson, a korong azonban becsúszott a kapuba. 2-4. És még nem volt vége, az 58. percben a korábban gólpasszt adó Rok Leber is feliratkozott a góllövők közé. 2-5.

A VI. Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna végeredménye: 1. HDD Telemach Olimpija Ljubljana, 2. Fehérvár AV 19, 3. Moser Medical Graz 99ers, 4. Miskolci Jegesmedvék JSE. A torna különdíjasai: a legjobb kapus: Andy Chiodo (Olimpija Ljubljana), a legjobb hátvéd: Marvin Degon (Olimpija Ljubljana), a legjobb csatár: Andrew Sarauer (Fehérvár AV 19), a legjobb junior játékos: Erdély Csanád (Fehérvár AV 19).

Fehérvár AV 19 _HDD Telemach Olimpija Ljubljana 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)

Székesfehérvár, 2200 néző, vezette: Babic, Németh M., Somos B., Pálkövi.

Fehérvár: ROBINSON Tokaji, Orbán, Magosi, Sikorcin, Németh A. Kiss D., Wehrs 1, Marino, Sarauer (1), Kovács Cs. (1) Szirányi, Hetényi P., Banham, Bartalis 1, KÓGER (1) Reiter, Szaller, Vincze, Nemes, Erdély Macias Vezetőedző: Rob Pallin.

Ljubljana: CHIODO Cvetek, DEGON, White, LEBER 1 (1), Bishop 1 Medvec, Logar 1, Koblar, Pesut (1), Koren 1 Groznik, Planko, Hocevar (1), Music (1), ROPRET 1 Cepon, Sijan, Snoj, Pesjak, Kalan. Vezető-edző: Fabian Dahlem.

Kiállítások: 8 ill. 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!