Jégkorong

2015.10.24. 17:55

Csillagos ötös a Villach ellen

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés. Alig több mint négy és fél perc után vezettek a vendégek.

Szupkai Gábor

Fehérvár AV19-Villach SV 5-3 (1-2, 3-0, 1-1)

Székesfehérvár, 3043 néző

Vezette: Nikolic, Trilar (Verworner, Nagy)

Fehérvár AV19: Rajna- Brocklehurst, Szirányi, Kóger 1 (1), Sarauer, Banham (2) – Martinelli, Wehrs 1 (1), Connolly, Francis, Sárpátki – Orbán (2), Varga A., Kovács Cs. 2, Sikorcin, Kinasewich (1) – Sille, Nagy G. (1), Bank, Vincze 1

Villach SV: Lamoureux – Brunner, Schlacher (1), Platzer, Schofield 1, Petrik (1) – Bacher, Kreuter, Verlic, Hunter, Nageler (1) – Kelly, McKiernan (1), Pance (1), Johner 1, Santorelli (1) – Leiler, Alagic 1

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés. Alig több mint négy és fél perc után vezettek a vendégek. A hazaiak védői ki tudja merre jártak a jégen mindenesetre egy kapuralövés után Rajna Miklósról kipattant a korong, a vendégek ezek után még háromszor próbálkozhattak közvetlen közelről teljesen zavartalanul, Rajna az utolsónál, Adis Alagic kísérleténél már tehetetlen volt. Ez a gól egyértelműen a fehérvári védők lelkén szárad. Ellenben öt perc múlva a kapuvédő Rajna hibázott, mikor Rick Schofield lövését a rövid saroknál védenie kellett volna. Ezzel kilenc perc után már kettő volt a vendégek előnye. De a nagyobbik gond, hogy ezek után is jobban ment a Villach. Szerencsére a harmad végén Frank Banham és Kóger Dániel együttes erővel addig gyötörtek egy védőt  kapu mögött, míg sikerült megszerezni a korongot, Kóger a kapu előtt érkező Kevin Wehrshez továbbított, ő pedig a kapuba. Az utolsó percekben végre felpörgött a FAV19, de jött az első szünet.

Amiről mintha nem szóltak volna a hazaiaknak, mert ott folytatták, ahol abbahagyták. Végre a fehérvári nézők is jól szórakozhattak, majd agyvérzést kaphattak, mikor a Volán egy kettős emberelőnyt sem tudott kihasználni. Görcsoldóként aztán Vincze Péter gólja szolgált, aki egy buli után lecsorgó korongot, egy rakéta sebességével küldött a bal felső sarokba.

A következő gól ismét a Villach kapujába esett, ezt egy kis videózás után adták meg a játékvezetők, mivel Kovács Csaba korcsolyájáról pattant a kapuba a korong. De nem volt rúgómozdulat, így Nikolic egy kis megbeszélés után középre mutatott, ezzel pedig végleg átszakadt a gát.

A fehérvári harmadban egy buli után Kóger kapott indítást, lövését követően a jobb kapuvasról Jean Lamoureux hátára pattant a korong, onnan pedig a gólvonal túloldalára folytatta kalandos útját a gumidarab. Ezzel pedig máris kettővel vezetett a Fehérvár.

Lehetett volna több is, de Frank Banham és Brendan Connolly sem volt kellően higgadt és pontos, ám mindezek ellenére is régen látott boldogságot lehetett tapasztalni a hazai szurkolók arcán.

A harmadik játékrészre kicsit felpaprikázott hangulatban jött ki a Villach, de gólt újra a Volánnak sikerült lőnie. Ráadásul történelmit, mivel ebben a bajnokságban először jutott el öt szerzett gólig a FAV19. Ryan Kinasewich két védővel a nyakán a jobb oldali palánk mellett indult, fordulásból középre adott, ahol a Volánból Kovács Csaba érkezett menetrend szerint, és egy csel után fonákkal a bal felső sarokba emelt. A hátralévő több mint tíz perc már elég gyorsan lepergett, helyzetekkel mindkét oldalon és kettő másodperccel a vége előtt egy emberelőnyös vendéggóllal. Ám még így sem maradt izgalom a végére, csak boldogság a négyzeten, pontosabban az ötödiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!