Jégkorong

2014.08.26. 12:35

Öt válogatott fehérvári hokis is sérüléssel bajlódik a szezon előtt

Székesfehérvár - Nem várt nehézségekbe ütközik a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata bő két héttel az EBEL rajtja előtt. Válogatott játékosok sora dőlt ki hosszabb, vagy rövidebb időre.

Bobory Balázs

Öröm az ürömben, hogy a fehérvári kórház közel található az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokhoz. Persze félre a tréfával, korántsem vicces, hogy még el sem kezdődött a bajnokság, a Fehérvár AV19 együttese máris szinte egy komplett válogatott sort nélkülöz sérülés miatt, nem csoda, hogy Ocskay Gábor szakosztály-igazgatónak is komorabb volt az arca kedden a szokottnál.

– Szerettem a Kórház a város szélén című csehszlovák filmsorozatot, de ennyire azért nem – kezdte Ocskay. – Nagyon örültem a nyár elején, hogy milyen bő kerettel vágunk neki a felkészülésnek, aztán tessék, a bajnoki rajtra elfogyunk.

Tóth István, az SC társelnöke (b), Ocskay Gábor és Papp Dénes. Fotó: Horváth Rebeka

Nézzük sorban, kik estek ki az albások keretéből sérülés, vagy betegség miatt. Az előző szezonban parádésan védő Hetényi Zoltánt a nyáron vírus támadta meg, agyvelő-gyulladás miatt több, mint egy hónapot töltött kórházban, jelenleg erőt gyűjt, és orvosi engedélyre vár, hogy edzhessen, visszatérésének időpontja teljesen bizonytalan. Aztán ott van Sikorcin Ladislav esete, aki keresztszalag-szakadás után augusztus elején megkezdte a jeges felkészülést, ám egy terheléses vizsgálat azt mutatta, hogy a szívével nincs minden rendben, így szeptember elején következhet egy kontrollvizsgálat. Ha nem találnak problémát az orvosok, akkor a center az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán játszhat.

Az áprilisi világbajnokság után műtötték meg a csapatkapitány-helyettes Benk András térdét, aki ugyan már volt jégen, de a rehabilitációt végzi, neki is hetekre van szüksége, hogy játékra megfelelő állapotba kerüljön. A Nyitra elleni edzőmérkőzésen sérült meg az egyik legnagyobb nyári fogásnak ígérkező Kóger Dániel, a tengerentúlról hazatérő szélsőnek a térdében beszakadt az ízületi tok. Kóger egyelőre injekciót kapott Majzik Ernő csapatorvostól és még egy hét pihenő vár rá, amely után remélhetőleg az derül ki, hogy nincs szükség operációra...

A legfrissebb történet pedig Varga Arnoldé, aki hétfőn szenvedett motorbalesetet Székesfehérváron. A fiatal bekk a kulcscsontját törte, ezért legalább két hónapot kell kihagynia. Varga máris alapembere a csapatnak, kiesése nagy veszteség, Ocskay Gábor meg is jegyezte, hogy hátvédposzton ezek után elég cudarul áll a csapat, hiszen az elmúlt napokban Szirányi Bence is sérüléssel küzdött, ám ő talán már jégre léphet a szlovák Gyetva elleni csütörtöki (kezdés 19 óra) és pénteki (16 óra) edzőmérkőzésen.

Jövő hét végén pedig jöhet a főpróba, az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!