Jégkorong

2014.02.26. 21:00

A Klagenfurt 2-1-re legyőzte a Fehérvárt

Székesfehérvár - Az EBEL középszakaszának 8. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata szerdán a bajnoki címvédő Klagenfurtot látta vendégül.

Matók János

Van olyan eshetőség, hogy a Klagenfurt ne szerepeljen az EBEL aktuális rájátszásában?

Elképzelhető, hogy a nyugati szomszéd rekordbajnoka, a liga címvédője ne jusson be a legjobb nyolcba?

A szerdai összecsapás előtt sok hokiszurkolónak megfogalmazódhattak a fejében ezek a kérdések, legyen szó osztrák, vagy magyar drukkerről. A karintiai együttes ugyanis a szakadék szélén egyensúlyoz, és éppen a Volán lehetett volna az, amely a mélybe löki, szégyenre kárhoztatja.

Alakulhatott volna úgy az este, hogy a fehérváriak máris bebiztosítják helyüket a rájátszásban, de ez nem sikerült, szerencsére nagy vész nincs, pénteken és vasárnap van még két meccslabda.

A négy olimpikonnal felálló KAC az életéért küzdött a királyok városában, minden piros mezes játékos tudta, az utolsó három fordulóban hat pontra van szüksége a csapatnak a playoff eléréséhez.

Ennek megfelelően hatalmas lendülettel kezdett a Klagenfurt, a vendégek minimum egy sebességgel nagyobb fokozatban pörögtek a mérkőzés első tíz percében, mint a házigazdák. Ez sajnos gólban is megmutatkozott, Manuel Geier egy lecsorgót tuszkolt valahogyan közelről Hetényi Zoltán mögé, ezzel kedvező helyzetbe hozta csapatát, 0-1. A harmad második felében vált kiegyenlítetté az összecsapás, de a Volán nem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni, pedig emberelőnyben is játszhatott. A KAC kellemetlen ellenfél volt, nem egyszer a korongot birtokló Hetényinek is odaszúrtak persze büntetlenül. Nagyon nem esett jól a hazaiaknak a csattanó, a 19. percben Johannes Reichel távoli lökete a hálóban landolt, 0-2 virított az eredményjelzőn az első szünetben. Feltünő volt, hogy szinte az összes bulit az osztrákok hozták el, így ők is építkezhettek többet a megszerzett korong után.

A második periódusban is a nagyobb lehetőségek a Klagenfurt előtt adódtak, Tyler Scofield például egyszer az üres kaput sem találta el egy méterről... Küzdött becsülettel a Volán, de hiányzott egy kis plusz, egy kis ötlet, és ez főleg az újabb hatástalan emberelőnyös játékon látszott. Aztán a 39. percben Szirányi Bence gondolt egyet, elindult hátulról a koronggal, majd a kék vonalat átlépve szétbombázta a hálót, 1-2. Nagyon kellett ez a gól, csak azt sajnáltuk, hogy a második szünet megtörte a Volán lendületét.

A harmadik harmadban is látszott, hogy a KAC hátulról jobban építkezik, persze vezetése tudatában zártabban is védekezhetett. Így is mindkét félnek volt sansza a gólszerzésre, a találatra természetesen a Volánnak volt nagyobb szüksége. Sajnos nem sikerült begyötörni az egyenlítő gólt, a Klagenfurt elvitte a pontokat Fehérvárról és tovább álmodhat a rájátszásról. Az Ördögöknek még mindig a saját kezükben van a sorsuk, de pénteken mindenképpen nyerni kell hazai jégen a Graz ellen. A Ljubljana 4-3-ra verte az Innsbruckot, illetve Graz Dornbirn 4-5 hosszabbítás után.

 

Sapa FAV19 -Klagenfurt AC
1-2 (0-2, 1-0, 0-0)

Székesfehérvár, 3400 néző. Vezette: Erd, Smetana, Nagy A., Soós.

Fehérvár: HETÉNYI Z. - Jackman, SZIRÁNYI 1, Banham, Sarauer, Kovács Cs. Hetényi P., Sertich, Mihály (1), Yellow Horn, Naglich Varga A., Orbán, BENK, McGregor, Magosi Pozsgai, Tóth G., Nemes, Németh. Vezetőedző: Marty Raymond.

Klagenfurt: SWETTE - Siklenka, IBERER 1 (1), S. Geier, Schuller (1), M. GEIER 1 Isopp, Pöck, Lammers, Spurgeon, Scofield Schumnig, REICHEL, Fretter, Koch, Lundmark Viveiros, Ban, Pirmann, Schellander, Harand. Vezetőedző: Christer Olsson.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!