Jégkorong

2013.07.03. 17:07

Jackman öröme

Ric Jackman a magyar csapatokban valaha is pályára lépett jégkorongozók legnevesebbje, gazdag NHL-es múlttal, sikerrel.

Silye Sándor

Ric Jackman nem kevesebb, mint 231 NHL mérkőzésen lépett korábban jégre. Csúcsra ért a sportág Mekkájában, az Anaheim Ducks csapatával bajnok lett! Játszott a Dallas Stars, a Boston Bruins, a Toronto Maple Leafs, a Pittsburgh Pinguins csapataiban. Az EBEL ligában is megfordult, Salzburgban a 2007/2008-as szezonban 31 mérkőzésen 30 pontot szerzett (7 gól, 23 gólpassz).

Ric Jackman, kemény védő (Fotó: nhl.hu)

Amikor megtudtuk, hogy a Sapa Fehérvár AV19 játékosa lesz, e-mailt küldtünk neki, s megkérdeztük: milyen tervekkel érkezik Fehérvárra az NHL bajnoka? Elnézést kért, hogy csak most válaszolt, de nyaralni volt. Ric megírta: örömteli izgalom fogta el amikor a menedzsere a Sapa csapatába „igazolta”. Már játszott az EBEL-ben és tudja, igazán erős liga. Kedves emléke van arról az időről, amikor Ausztriában játszott.

Közölte: reméli segítheti a csapat védekezését, amivel megteremtik a lehetőségét az eredményes támadásoknak. Tapasztalataival hozzá szeretne járulni ahhoz, hogy a Sapa elérje a célját, és hiszi: győztes, sikeres egyesület lesznek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!