Jégkorong

2012.12.07. 21:44

A Fehérvártól kapott ki a címvédő Linz

Továbbra sem terem sok babér az EBEL jégkorongbajnokságban a Linz csapatának Fehérváron, ezúttal a 28. fordulóban, idén immár másodszor nyert ellenük a SAPA Fehérvár AV19 csapata.

Káldor András

SAPA Fehérvár AV19– EHC Liwest Linz
3-2 (2-1, 0-0, 1-1)

Székesfehérvár, 3247 néző, vezette: Altersberger, Jelinek, Ettlmayr (osztrákok), Németh M. Fehérvár: MUNRO – Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Benk – Pratt , Durco, Metcalfe, Johansson, Banham – Horváth A., Hetényi P., LADÁNYI (2), Vas M. (1), SOFRON 2, – Pozsgai, Tokaji, Kovács Cs. (1), SIKORCIN (1), Mihály Á. 1. Vezetőedző: Jan Neliba. Linz: Leneveu – Murphy, Heidlund, Irmen, OUELLETTE, Lebler – Macdonald, Dorion, Baumgartner (1), MATTHIAS 1 (1), Engelhardt 1 – R. Lukas, Mitterdorfer, Grabher- Meier, Oberkofler, Mairitsch – Scholz, Mayr, Spannring, P. Lukas, Macierzynski. Vezetőedző: Rob Daum. Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

A mérkőzés előtt egyperces főhajtással emlékeztek a szurkolók, a csapatok és a jégre korcsolyázó kollégák a november 30.-án elhuny Árkovics Miklósra, aki a Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének székesfehérvári elnöke volt, és 27 éven keresztül, háromezer mérkőzésen működött közre. Ragyogóan kezdett a Volán, első helyzetüket értékesítve, hiszen már a 3. percben Leneveu ketrecébe táncolt a pakk Sofron lövése nyomán, 1-0. 

 

A fehérvári Metcalfe (jobbra) is jól küzdött, de gólt nem szerzett (Fotó: Pati-Nagy Bence)

És még nem volt vége, ugyanis alig telt el újabb 4 perc, bizony dörzsölhették a szemüket az idelátogató linzi drukkerek. Ekkor Kovács átadása után Mihály nagy lövése kötött ki a vendégek kapujában, 2-0. Majd a harmad vége felé emberhátrányba kerültek a fehérváriak, de egy kontrából Sikorcin megzörgette a kapuvasat. Ebből indult a Linz, és a Fekete Szárnyak gárdájában először jégre lépő Matthias Shawn be is vette Munro kapuját, 2-1.

Más kérdés, hogy csupán a videós elemzés döntött arról, hogy a gólvonal mögött volt-e a korong. A folytatásban annak ellenére, hogy nem született gól, kifejezetten élvezetes húsz percet láthattunk. Nem tudni mi hangzott el a vendégöltözőben, de sebességet váltottak a kék-feketék. A harmad első felében kapujához szegezték a Volánt, többször Munro, valamint Fortuna mentette meg őket a góltól. Ráadásul Engelhardt be is talált, de szerencsére akadályoztatás miatt nem adták meg ezt a bírók. A játékrész hajrája néhány pillanattól eltekintve megint a Fehérváré volt, záporoztak ugyan a lövések Leneveu kapujára, eredmény nélkül. A záró húsz perc elején Munro brillírozott, neki is köszönhette a Volán, hogy megúszta gól nélkül ezt az időszakot. Ellenben Sofron növelte előnyt a 49. percben, közeli lövése talált utat a hálóba a kapus segítségével, 3-1. Három perccel a lefújás előtt levitte kapusát a Linz, s ebből még ütöttek egy gólt, 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!