Jégkorong

2012.03.09. 20:01

Az esélyeknek megfelelően nyert a Sapa

Székesfehérvár - A jégkorong ob I elődöntőjének második mérkőzését rendezték pénteken az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A Sapa Fehérvár újra legyőzte a DAB.Doclert és 2-0-ra vezet a sorozatban.

Bobory Balázs

Ez más kávéház, tudják a szurkolók is.

Nem csak a fehérváriak, akik a megszokottnál jóval kevesebben és később érkeztek meg a jégcsarnokba, hanem a dunaújvárosiak is, akik érezték: mindennél jobban kell ezúttal csapatuknak a biztatás, éppen ezért mintegy négyszázan átruccantak a megyeszékhelyre.

Talán nem is csalódtak nagyot, hiszen kedvenceik töretlenül mentek előre, hajtottak, ahogy a csövön kifér. De ez kevésnek bizonyult, mert a különbséget egy ilyen meccsen az olyan művészek jelentik, mint Sofron István, Derek Ryan, Ladányi Balázs, Mihály Árpád, vagy éppen Palkovics Krisztián, akiktől sokat leshetnek el az Acélbikák játékosai. Másodszor is a Volán nyert, pedig messze van a csúcsformától a kék-fehér együttes.


Az első felvonáshoz képest az albások változtattak az összeállításon, kényszerűségből, Sikorcin Ladislav válla sérült meg, így Benk András lett a harmadik sor centere. Amit csütörtökön hiányolt a DAB mestere, Stephan Lundh, miszerint játékosai nem ugrottak neki úgy a Volánnak, ahogy az elvárható lett volna, most megtették a piros-fehérek, az első percekben megpróbáltak iramot menni és meglepni a házigazdát. Azonban miután  bemelegedtek a fehérváriak és rádöbbentek, hogy magától nem repül a sült galamb a szájukba, egyre több veszélyes helyzetet alakítottak ki az újvárosi kapunál. A vezető gólt emberelőnyben sikerült megszereznie a Sapának: Vas Márton lövésébe Sofron szúrt bele, 1-0.

Hatalmas fölényben mégsem játszott a Volán, nem is pörgött maximális fokozaton a hazai együttes, és azon sem változtatott, amit Kevin Primeau egy nappal korábban kifogásolt: még mindig meghaltak a szépségben a fehérváriak. De ezt sem tudta kihasználni a vendégcsapat, mivel Bálizs Bence remekül védett. Ráadásul Mihály Árpád egy kipattanót a levegőből pofozott a hálóba, ismét kettő volt az Alba fórja az első harmad végére, 2-0. 

A második harmadban látott játék nem sokat változott az előzőhöz képest. A DAB még a két percig tartó kettős előnnyel sem tudott, mit kezdeni, bánhatták a vendégek, mert egy fokozattal feljebb kapcsolt a Volán és Mihály, majd Kovács Csaba góljával már 4-0 állt az eredményjelzőn, eldőlt az összecsapás.

Hogy mi történt a harmadik harmadban? Semmi különös, a Volán újra lőtt két gólt, a DAB-nak pedig sikerült elérnie, hogy Bálizs Bencének ne legyen meg az újabb shutoutja, a 60. percben Papp szerezte az Acélbikák gólját, 6-1. A két tábor már egymással is foglalkozott, a meccs már nem tartogatott különösebb izgamakat. A Volán egy győzelemre van a döntőtől, vasárnap, Dunaújvárosban továbbléphet a piros-fehéreken. A másik ágon a Fradi 4-3-ra verte a Miskolcot és egyenlített a sorozatban.

Kevin Primeau: - Nem játszottunk rosszul, keményen harcolt a csapat, harmadról harmadra erősítettünk. Mindenki azt hitte, hogy könnyű dolgunk lesz a Dunaújvárossal, nos, ez nem így van. Vasárnap újabb meccs és a célunk persze a sorozat lezárása.

Stephan Lundh: - Furcsa ilyen vereség után ezt mondani, de büszke vagyok a csapatra. A Volán belőtte a helyzeteit, mi nem, ez a legnagyobb különbség, no meg az, hogy könnyűek vagyok a fehérváriakhoz képest. Remélem a fiatalok látják, miben kell fejlődniük.

Sapa Fehérvár AV19-DAB.Docler 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)


Székesfehérvár, 2200 néző. Vezette: Halassy, Németh M., Nagy A.
Fehérvár: BÁLIZS - Horváth, Durco, SOFRON 1 (2), VAS M. 1 (2), LADÁNYI 1 (1) - Láda, Pratt (1), MIHÁLY 2, Ryan (2), Klassen (1) - Orbán (1), Sille, Palkovics (1), Benk, Kovács Cs. 1 - Hetényi P. Varga A., Hajós, Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Dunaújváros: Sevela - Velebny, Hüffner, Azari, Galanisz, Peterdi - Hegyi (1), Pozsgai, Vaszjunyin (1), Mihalik, Somogyi - Tőkési, Kiss D., Szappanos, Gröschl, Pavuk - Erdélyi, Lencsés, Virág, Hegyi Á. Z., Papp 1. Vezetőedző: Stephan Lundh.
Kiállítások: 8, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!