Jégkorong

2010.10.14. 10:05

A legmodernebb eszközök segítik a magyar hokisokat

A legmodernebb képességfejlesztő eszközök segítik a jövőben a magyar jégkorongozókat és edzőket.

MTI

Amint azt Németh Miklós, a hazai szövetség elnöke a Metodikai Központ csütörtöki avatóján kiemelte: 440 négyzetméteren valósult meg egy olyan álom a káposztásmegyeri Jégpalotában, amelyre egészen mostanáig csak vágyott a hazai hokis társadalom.
„A fejlődés egyik záloga, hogy ilyen központok még több helyen is létesüljenek az országban” – tette hozzá.
A korcsolyázást, a lövéseket, speciális mozgásokat hatékonyabbá tévő berendezések mellett izom- és ügyesség-, valamint egyensúlyérzék-javító gépek állnak az utánpótláscsapatok, illetve a felnőtt- és korosztályos válogatottak rendelkezésére, s a központ eszközeit térítésmentesen használhatja minden játékos a hét összes napján. A centrumhoz szakkönyvtár is tartozik, amely az edzők és a bírók képzését is segíti.
A Metodikai Központ az Országgyűlés sport és turisztikai bizottságának ajánlása alapján megszavazott, összesen 170 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.
Bánki Erik, a bizottság elnöke hangsúlyozta: a magyar hoki az elmúlt években olyan sok szép sikert aratott, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hogy a kiemelt csapatsportágak közé került, s a központ mostani avatója is bizonyság, hogy a magyar jégkorongozók változatlanul fejlődni szeretnének, és ezért mindent megtesznek.
„A magyar hokiban fordítottan működtek a dolgok, mint normális esetben. Itt mostoha körülmények között készülve szerepelt jól a felnőttválogatott, és később lett szélesebb az utánpótlásbázis. Ez a metodikai központ komoly segítséget ad a hazai fiataloknak és szakembereknek” – mondta Bánki.
Az ünnepségen jelen volt Mika Saarinen, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Metodikai Központjának igazgatója is, valamint több válogatott játékos és edző.
Horváth András, a nemzeti csapat és a Fehérvár hátvédje úgy fogalmazott, hogy végre sikerült egy olyan központot létrehozni, amilyenek a komoly hokis országokban már évtizedek óta működnek.
"Éppen ilyen apróságok választanak el minket a világ élvonalától" - jelentette ki.
Mika Saarinen és Németh Miklós együttműködési megállapodást írt alá, amely révén a nemzetközi szövetségtől állandó segítséget kap a magyar központ.
 „Egy sikertörténet a magyaroké, és ennek egy újabb állomása a metodikai központ létrehozása. A nemzetközi szövetség a maga eszközeivel segíteni fogja ezt a centrumot” - mondta Saarinen.
Szabó Tamás, a Nemzeti Sportintézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke úgy látja: a szellemi befektetés a magyar szövetség részéről megtörtént, és jól használta fel a sportág számára megszavazott parlamenti támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!