Apródpróba, néptánc, drótszamár és koncert

2024.05.22. 20:00

Pünkösdi királyválasztás Mezőszentgyörgyön

Egy esztendő híján negyedszázada, hogy ilyentájt pünkösdi királyt választanak Mezőszentgyörgyön. Az attrakciót – a Falusi Civil Alap támogatásával – a Mezőszentgyörgyi Ifjúsági és Táncegyesület jegyezte.

Színpadon a szentgyörgyi táncegyesület Aprók néptánccsoportja

Fotó: Kiss Péter

Az egész napos rendezvényen több százan vettek részt pünkösdvasárnap, s számosan mérettették meg magukat a különféle próbákban. A hagyományos királyválasztás, valamint a csülökfőzőverseny délelőtt zajlott; idén 6 királyjelölt veselkedett neki a válogatott feladatoknak, míg a kondérok alatt 18 csapat gyújtotta meg a tüzet. A királyválasztáson a szellemi, az ügyességi és az erőpróbák teljesítése után alakult ki a végső sorrend. A 2024-es esztendő pünkösdi királya Jónás Ádám lett, megelőzve Varga Tamást és Burján Botondot. A főzőversenyen a Burján Sport söröző gárdája diadalmaskodott Burján István vezetésével, a képzeletbeli dobogó második fokára a Benkő Péter vezette Tudunk Enni alakulat léphetett fel, míg a harmadik helyet a 72-esek csapata szerezte meg Berta Attila vezényletével. 

Extrém biciklis bemutató
Fotó: Kiss Péter

A süteményversenyre 18 kuglóf érkezett, a legjobbak sorrendje így alakult: az első helyen Ripperné Timár Alexandra végzett, a másodikon Berta Józsefné, míg a harmadikon Szekeres Claudia. Nagy sikert aratott az apródpróba, amelyben a gyerkőcök hét állomáson bizonyíthatták rátermettségüket: volt menetlevél-díszítés, fűrészelés, találós kérdés, sárkányvadászat, vízhordás paripán, különbségkereső és szegbeverés. A hét pecsétet összegyűjtők emléklappal és édességgel gazdagodtak. 

Pitypang gyermekkoncert
Fotó: Kiss Péter

A gyerekekre az apródpróbán túl ugrálóvár, arcfestés és lánchinta várt, valamint felfedezhették a rendőrautó és a tűzoltókocsi rejtélyeit is. A délután folyamán fellépett a szentgyörgyi táncegyesület Aprók és Mákvirág néptánccsoportja, valamint a Princess TSE két helyi mazsorett formációja. Sok néző kísérte figyelemmel az extrém biciklis bemutatót, s hatalmas bulit prezentált a Pitypang zenekar a gyerekekkel karöltve. Együtt nótázott a nagyérdeművel Buch Tibor, akit a Horváth testvérek kísértek; Varga Feri és Balássy Betty szuper popslágerekkel érkezett; a tombolasorsolást követően pedig Bódi Csabi mulattatott. A napot Mészöly Sanyi zárta egy fergeteges retró diszkóval.

Szerző: Kiss Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában