Helyi Időjárás

2019.08.30. 07:10

Egy-egy frissítő záporra készülhetünk a pénteki kánikulában Fejér megyében is

Hajnalban 14-22, délután 30-36 fok várható, Székesfehérváron 33 fokra kell készülnünk.

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

Az idokep.hu előrejelzése szerint pénteken a napos időszakok mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a délutáni, kora esti órákban elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél zivatarok idején feltámadhat, egyébként csak délelőtt a nyugati tájakon lehet időnként élénk az északias légmozgás. Hajnalban 14-22, délután 30-36 fok várható, Székesfehérváron 33 fokra kell készülnünk.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken délután, kora este elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását.

Orvosmeteorológia

Pénteken marad a hőség, így tovább fokozódik a szervezetünket érő terhelés, fejfájás, migrén, kialvatlanság és keringési panaszok jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre és a vérnyomás-problémákkal élőkre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A folyatatásban

Szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar csak az Alpokalján és a Bakonyban fordulhat elő kis eséllyel. A keleti szél időnként megélénkülhet. A hajnali 15-22 fokot követően délután 31-36 fokot mérhetünk.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Sok lesz a napsütés, csapadékra nem kell számítani. 30-35 fokos maximumok várhatók.

Hétfőn még kitart a kánikula, napközben 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Késő délután viszont a nyugati, északnyugati tájakat záporokkal, zivatarokkal, valamint erős, viharos északi-északnyugati széllel hidegfront érheti el. Kedden sokfelé szeles, a Dunántúlon hűvös, őszies, a Dunától keletre viszont továbbra is meleg, nyárias időjárás körvonalazódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!