Hírek

2006.05.24. 12:25

WHO: az eddigi legsúlyosabb eset az indonéz család halála

Manila (MTI/Reuters) - A madárinfluenza veszélye szempontjából az eddigi legsúlyosabb fejleménynek tekinti az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy a betegségben elpusztult egy egész család Indonéziában.

Mórocz Zsolt

A szervezetet aggasztja, hogy az eset, amelyben felmerül a gyanú, hogy esetleg emberrõl emberre terjedt át a vírus. A WHO aggasztónak tartja az áldozatok számát is.
"Közegészségügyi szempontból mindeddig ez volt a legsúlyosabb fejlemény. Ilyen hosszú fertõzéslánccal még nem találkoztunk. Eddig nem volt tudomásunk olyan esetrõl, amelyben ne le lett volna magyarázat arra, hogy a betegek hogyan fertõzõdtek meg" - mondta szerdán Peter Cordingley, a WHO nyugat-csendes-óceáni szóvivõje egy tévéinterjúban.

Egyes források szerint hat, mások szerint nyolc ember - mind egyetlen családból - halt meg madárinfluenzában Észak-Szumátrán, és felmerül a gyanú, hogy a családtagok egymástól kapták el a fertõzést. A WHO egy korábbi közleménye szerint a fertõzések oka még nem bizonyított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!