Hírek

2017.05.26. 20:00

Vita egy feketehegyi juharfáról, szóváltás egy lakó és a városgondnokság dolgozói között

Olvasónk, Kováts Barnabás kereste föl lapunkat, hogy megmutasson egy juharfát, amelyiket - véleménye szerint - tévedésből metszettek meg. Az eset egy hónapja történt, az Ipoly utcai játszótérnél, a Feketehegyen.

Majer Tamás

Kováts Barnabás 1974 óta Feketehegyen él családjával - beszélgetésünk során kiderült róla, hogy szívén viseli a környék sorsát -, elmondta, hogy miután megkérdezte a Városgondnokság munkatársait, miért nyúlnak a fához, egyikük rögvest telefont ragadt, majd kisvártatva távoztak. Annyit tapasztalt még, hogy az eset napjának délutánján a levágott ágak elkerültek a földről. Szerinte egy másik fát kellett volna megmetszeniük.

Olvasónk, Kováts Barnabás kereste föl lapunkat, hogy megmutasson egy juharfát, amelyiket - véleménye szerint- tévedésből metszettek meg
Fotó: Molnár Artúr

A feol.hu megkérdezte az esetről Bozai Istvánt, a Városgondnokság vezetőjét.

- Megnéztük a kérdéses munkát. A szóban forgó juharfán indokolt volt a koronaemelés, továbbá az úton átmenő vezetékbe is belenőtt
a fa. A metszést szakszerűen végeztük el - fogalmazott.

- Valóban szóváltásba kerültek a dolgozóink egy lakóval, aki nehezményezte a beavatkozást. Csoportvezető kollégánk személyesen kiment a helyszínre, de addigra ő már nem volt ott, és a munka is kész lett közben. A munkát leellenőrizte, a gallyat ledaráltuk ezt követően. Nem tévesen végeztük a munkát, és szakszerűen jártunk el - írta válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!