Hírek

2013.01.03. 14:10

Visszapillantás 2012 - A székelykapu és a katyni kereszt

Fejér megye - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2012-es esztendőben. Legyen az politika, közélet, sport, kultúra.

Tihanyi Tamás

Látogatási tilalmat léptettek életbe a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményében az influenza miatt. Tavaly márciusban egyik hétről a másikra  hirtelen 50 százalékkal megnőtt a betegek száma.

Életvédelmi okokból kiürítették Székesfehérváron a Móri út 8-as szám alatti épületet. Erről rendkívüli közgyűlés döntött, a házban lakó romákat sietve a város különböző pontjain helyezték el.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes  és L. Simon László országgyűlési képviselő nyitotta meg a királyi régió standját az  Utazás Kiállításon.

A székesfehérvári püspökségen járt az izraeli nagykövet.

A rendszerváltás óta eltelt időszak  legjelentősebb haderőfejlesztési programjának nevezte az önkéntes tartalékos rendszer felállítását Székesfehérváron Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Székelykaput avattak Székesfehérvár határában,  a Balatoni úton (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Egy nemzetközi kutyakiállításon Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok bobtailje győzött.

Csődvédelmet kért az Albacomp Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

Székelykaput avattak Székesfehérváron, a Balatoni út városba vezető szakaszán.

Lapunk újságírója, Tribolt Lajos kapta a 2012-es Penna Regia Díjat.

Történetének tizenharmadik  bajnoki címét szerezte meg a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ipari park és  vállalkozói csarnok építése kezdődött meg Pákozd határában.

Csak fegyver használatával lehetett megfékezni Etyeken egy férfit, aki fegyverrel fenyegette meg az intézkedő rendőröket. A sofőrként dolgozó emberhez a szomszédok hívták ki a rendőröket, mert otthonában dühöngött, ezért családjának menekülnie kellett. A faluban   teljes volt a döbbenet a történtek miatt.

Emlékkeresztet állítottak fel Fehérváron a második világháború idején történt katyni vérengzés lengyel áldozatainak tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!