Hírek

2014.06.29. 19:55

Horváth András: Válaszút előtt áll az MSZP

Újra Horváth András tölti be az MSZP megyei elnöki tisztét – adta hírül a minap a Fejér Megyei Hírlap. Most a régi-új elnököt kérdeztük.

Tribolt Lajos

– Minden városi elnököt és a megyeit is újraválasztották. Ennyire elégedett a tagság a párt választási eredményeivel?

– A városi elnökök 2010-ben kerültek a posztjaikra, én valamivel előbb. Itt a megyében a tagság sok mindennel nem értett egyet a párt politikájából. Mi ezeket az észrevételeket a megfelelő pártfórumokhoz továbbítottuk. Volt, amit megfogadtak, volt, amit nem. Tagságunk úgy ítélte meg, hogy az észrevételeik eljutottak a megfelelő fórumokra. Egyébként sok elnökségi tag cserélődött, és sok szakember is bekapcsolódott a megfelelő programok kidolgozásába. Úgy véljük, hogy válaszút előtt áll a párt. Vagy marad a mostani politika, vagy elmozdulunk a bérből, fizetésből élők képviseletének irányába. Ennek ugyan voltak már jelei az országgyűlési kampány során, például a minimálbér emelése, a vidékpolitika, vagy a kis- és közepes vállalkozások támogatása terén. Ám az üzenetünk nem ment át, ezért paradigmaváltásra van szükség. Úgy kell fogalmazni, hogy az jobban érthető legyen, érzelmileg azonosulni lessen vele és szerethető legyen.

Az MSZP régi-új elnöke a megyében Horváth András (Fotó: FMH-archív)

– Milyen felhatalmazást kaptak most a vezetők és küldöttek?

– Olyan programot és olyan vezetőket támogatunk, amivel és akikkel ez a váltás megtörténhet. Az MSZP-ben pályázni kell a tisztségekre és támogatókat gyűjteni. Már sokan megkerestek bennünket. Volt, akit támogattunk, volt, akit nem.

– Mondana esetleg neveket is?

– Az elnöki posztra támogatjuk Tóbiás Józsefet, az alelnökire pedig Gőgös Zoltán Veszprém megyei elnököt, aki kiváló mezőgazdasági szakember. A megyéből a dunaújvárosi Magyar András elnökségi tagságát támogatjuk és Márton Roland alelnöki, elnökségi tagsági, vagy választmányi alelnöki tisztségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!