Hírek

2013.11.06. 19:05

Új bizottsági elnök a választási bizottság élén

Mikó Péter személyében új elnöke van a megyei választási bizottságnak. A testület szerdán egy új megyei közgyűlési mandátumot is igazolt.

Klecska Ernő

A Fejér megyei területi választási bizottság szerdai ülésén elnökévé választotta a grémium új tagját, Mikó Pétert, a megyei ügyvédi kamara elnökét.

A neves szakember köszöntőjében elmondta: negyven éves pályafutása alatt végig a tisztesség és megalapozottság alapvető értékei mentén végezte munkáját, s ezt így kívánja tenni a választási bizottság élén is. Itt legfontosabb feladatának és kötelességének a törvényesség védelmét tartja. Ehhez zsinórmértékül korábbi elődei, Halmos István és Kara Pál tevékenysége szolgál majd – fogalmazott.

A választási bizottság tagjai: Csurgó Katalin, Nagy Károly és Mikó Péter, a testület új elnöke (Fotó: Koppán Viktor)

A megyei választási bizottság ezt követően egy megyei közgyűlési mandátum igazolását végezte el. Erre azért volt szükség, mert október 4-én Schrick István, Rácalmás polgármestere, a Fejér Megyei Településekért Egyesület megyei közgyűlési képviselője, más elfoglaltságaira hivatkozva lemondott. Az őt jelölő szervezet helyére most Rauf Róbertet, Daruszentmiklós polgármesterét delegálta. A bizottság a iratok áttanulmányozása után a mandátumot igazolta, így új tagja van a megyei közgyűlésnek az egyesület színeiben.

– A képviselő a testület következő közgyűlésén veheti át mandátumát – mondta Molnár Krisztián főjegyző, a megyei választási iroda vezetője aki egyúttal tájékoztatta a bizottság tagjait a jövő évi országgyűlési választások előkészületeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!