Hírek

2017.03.07. 21:05

Ingyenes nőgyógyászati szűrőnap Székesfehérváron

Székesfehérvár - A hagyományoknak megfelelően Székesfehérvár Önkormányzata idén is megrendezi a tavasz eleji Nyílt Nőgyógyászati Szűrőnapot. Március 11-én, szombaton 8 órától 13 óráig a Család- és Nővédelmi Központban várják a hölgyeket.

Fejér Megyei Hírlap

Az ingyenes vizsgálatra elsősorban a 25 és 55 év közötti korosztályt invitálják, különösen azokat, akik eddig nem vettek részt szűrővizsgálaton, vagy az utolsó részvételük óta legalább 2-3 év eltelt. A vizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges. Március 9-én 16 óráig javasolják a telefonon keresztüli előjegyzések leadását a +36 70 380 9512-es telefonszámon.

Elsősorban a 25-55 év közötti korosztályt invitálják a szűrésre
Fotó: FMH-illusztráció

A szűrőnapon a nőgyógyászati vizsgálatok mellett - melyeket Vas Aleftyina, Gyuranecz Miklós és Schwarczinger Zsolt végez - a helyszínen ingyenes koleszterin, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint - korlátozott számban - melanóma-, illetve csontsűrűség mérés is lesz.

Gyuranecz Miklós, nőgyógyász-onkológus főorvos elmondta, a város a méhnyakrák-szűrés mind első, mind második vonalbeli megelőzésében élen jár.

2000-ben 1670 friss méhnyakrákos beteg volt, míg 2010-ben ez 40 százalékkal, azaz 1000-re csökkent országos szinten. Ez a csökkenés azonban lehetne több is - ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!