Hírek

2012.08.11. 08:17

Sepultura - Az őserdőből a világhírig

Székesfehérvár - Sepultura a világ talán egyetlen olyan metálzenekara, amely képes volt egy harmadik világbeli országból, Brazíliából indulva eljutni a világhírig. A zenekart Max Cavalera alapította testvérével, Igorral 1983-ban. 1997-ben azonban a frontember kivált, sokan temetni kezdték a zenekart. Ekkor jött a kétméteres clevelandi Derrick Green, akinek a vezetésével a Sepultura azóta is járja a világot. Legutóbb a Fezenen adtak hatalmas koncertet.

Fejér Megyei Hírlap

- Már New Yorkban éltem, amikor a Sepultura  új énekest keresett és a világ minden táján élő ismerőseikhez  elküldték az egyik, vokál néküli számukat.  Erre énekeltem fel  az egyik közös barátunk segítségével a dalt, amire nagyon jó visszajelzések jöttek, így találtunk egymásra, mondták, költözzek  Brazíliába. Ez nekem akkor még nagyon bizarr hely volt, így az első közös turnénk idején még Amszterdamban laktam - árulta el lapunknak Derrick Green, aki 2000-ben aztán mégiscsak Sao Pauloba költözött: 

- Az ember belecsöppen egy ilyen környezetbe, ahol mindenki ismeri a Sepulturát, te meg ennek a híres zenekarnak leszel a frontembere. Nem tudtam, ki az igazi barát és ki az, aki csak a zenekar népszerűsége miatt közeledik. Mégis, hallatlanul jólesett, hogy az emberek értékelték, hogy nekiálltam tanulni a portugál nyelvet és azért az is óriási kihívás volt, hogy én képviseltem Brazíliát külföldön! - emlékszik vissza  a Sepultura frontembere, akinek nem volt egyszerű megküzdenie azzal, hogy sok rajongó még mindig  Maxot várta volna vissza a zenekar élére.

- A  Sepulturát az emberek úgy szerették, ahogy volt, nem akarták, hogy más legyen. Lehetett álomvilágban is élni, de el kellett fogadniuk, hogy változott a felállás és a zenekar így létezik tovább. A legjobb, amit ekkor tehettünk,  az volt, hogy nem szerepeltünk sokat a médiában, csak nyomtuk a koncerteket, próbáltuk megmutatni a rajongóknak, hogy továbbra is megvan a bandában a régi erő és hogy tovább tudunk fejlődni. A következő albumok készítése során tanultunk meg igazán zenekarként működni, összeszoktunk, alkalmaztuk a turnék tapasztalatait, megtanultuk, hogyan legyünk természetesek. És ma már  sok új rajongónk is van, akik elfogadták a valóságot:  ők jönnek a koncertjeinkre és megértik, hogy egy kicsit más már a zenekar, de attól ez még a Sepultura és ugyanolyan erőteljes és lendületes, mint volt korábban.

-  Nagyon büszkék vagyunk arra az útra, amit megtettünk, hiszen nem ugyanazt csináljuk, nem ismételjük magunkat! - vallja Green, aki elismeri, hogy a 2011-es lemezük, a Kairos sokak számára mégiscsak az ős-Sepulturát idézi fel. Ugyanis egy olyan lemezt akartak készíteni, ami a zenekar egész történetét bemutatja. Ez pedig - ahogyan a teltházas konceretek mutatják -, jól sikerült!

- Most turnézunk, irány Ázsia, aztán decemberben a Barge to Hell-lel megyünk Floridából a Bahamákra. Ez egy óceánjáró hajó, különböző metálbandákkal a fedélzeten. Aztán tartunk egy kis szünetet és körülbelül a jövő év elején elkezdjük írni az új lemez dalait. Már nagyon várjuk, hogy az új dobossal, Eloy Casagrande-val dolgozzunk, aki mindössze 21 éves, és  hihetetlen dobos. Olyan erő van a srácban, amilyet már rég láttam, igazi démoni dobos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!