Hírek

2012.03.30. 17:08

Ráckeresztúri kisdiákok ötödik helye az országos versenyen

Még a tanév elején az Apáczai Kiadó egy komplex tehetséggondozó versenyt hirdetett meg Magyarország általános iskoláinak, a harmadik osztályosok számára.

Herkli Antal

Először egy három fordulós levelezős megmérettetésen vettek részt a diákok.  Erre 400 csapat nevezett, és ezek közül csak a legjobbak juthattak tovább, a versenyzők mintegy tíz százaléka, az országos döntőre.

Március 28-án, Budapesten az Apáczai Kiadó központjában gyülekeztek a gyerekek és kísérőik az utolsó fordulóra. A versenyre 42 kisebb-nagyobb településről jöttek, ismert nagyvárosokból és kevésbé ismert falvakból egyaránt.

Az országos döntőre a legjobb negyvenkét csapatot hívták meg, köztük a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, 3. osztály Mega - három csapatát is - újságolta nagy örömmel, mérhetetlen büszkeséggel Takácsné Pergel Éva, a gyerekek felkészítő tanítója.

- Egy megadott témakörből felkészülni talán könnyebb, nem olyan nehéz, de több tantárgy már megosztja a figyelmet, jobban igénybe veszi az elmét. Ebben a versengésben összetettebb, kiterjesztettebb ismeretekről kellett számot adni. Így az irodalom, nyelvtan, fogalmazás, matematika, környezetismeret, rajz és ének (kotta, dalszöveg) labirintusaiban kellett a meglévő tudásukat előkeresni, és azt hasznosítani a versenyzőknek, viszonylag rövid idő alatt - mondta Éva néni.

A döntőn feladatlapokat töltöttek ki, sok-sok buktató kérdéssel. A feladatok megoldására kerek egy óra állt a tanulók rendelkezésére.

A szervezők nagyon vigyáztak a verseny tisztaságára. A csapatot kísérő pedagógusnak nem volt szabad a verseny helyszínén tartózkodni, még az épületet is el kellett hagyniuk.

Az elérhető 135 pontból a Petőfi iskola csapata 119 pontot tudhat magáénak, és ezzel a pontszámmal ötödik helyezést ért el a sok tanulásnak, munkának köszönhetően. A csapattagok: Szalay Petra, Horváth Bence, Marczinka Máté.

Felkészítő tanár: Takácsné Pergel Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!