Hírek

2006.06.13. 22:00

quotAkciósquot milliókat kaptak

Mórocz Zsolt

A kilenc település, három civil szervezet és vállalkozók összefogásával alakult Etyek Környéki és Váli Víz Menti Együttmûködés Helyi Akciócsoport 90 millió forintos Leader keretösszeghez jutott nemrég. A csoport ebbõl az összegbõl 13,5 millió forintot saját mûködésére fordíthat, tudta meg lapunk Kálmán Lajostól, az akciócsoport vezetõjétõl, aki egyben Etyek polgármestere is.
- A maradék majd 77 millió forintot pályázat útján osztjuk szét. Oyan célokra fordítjuk a kapott összeget, amelyek a környék idegenforgalmi, bor- és lovas turizmusának fellendítését szolgálják - nyilatkozta Kálmán Lajos. A kistelepülések marketingtevékenységére adható összeget 2008 végéig kell elkölteni, ezért még idén novemberig elbírálják a beérkezõ pályázatokat. Várhatóan Herceghalmon alakítanak ki irodát, ahol az akciócsoport végezheti a munkát, s ahonnan a pénzek szétosztását is felügyelheti.
- Etyeken többek közt információs táblarendszert szeretnénk kialakíttatni, amely segíti a turisták eligazodását - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!