Hírek

2013.01.02. 21:43

Programkínáló Fehérvárról

Székesfehérvár - Ez alkalommal az újév első napjaiban fehérvári rendezvényekből szemezgetünk.

Fejér Megyei Hírlap

ATTILA–NAPI TALÁLKOZÓ

Szombat

Székesfehérvár, 9-től 15 óráig: A szokásokhoz híven az idén is megrendezik az Attila- napi hagyományőrző találkozót Sóstón, a Zöld tanyán. A madárgyűrűzés 9 órakor kezdődik a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembereinek segítségével. Madárbemutatót Egyed István tart, 11 órakor. Bozai Éva rendez bőrműves foglalkozást 12-től 14 óráig. Arról, hogy milyen volt a téli napforduló őseink életében, Franta Dezső előadásából tudhat meg bővebb részleteket a hallgatóság, 12 órakor. Lesz harcbemutató és íjászkodás is, 13.30 órakor a fehérvári hagyományőrző íjászegyesülettel. Emellett levetítik A város ölelésében című, a Sóstóról szóló dokumentumfilmet.

Ismét megrendezik az Attila-napi hagyományőrző találkozót, harcbemutató, íjászkodás is lesz (Fotó: Nagy Norbert)

SZÍNHÁZ

Csütörtök

Székesfehérvár, 19 óra: A Vörösmarty Színházban a Bizánc látható, Herczeg Ferenc színműve, Bagó Bertalan rendezésében.

Péntek

Székesfehérvár, 17 óra: A Pelikán Kamaraszínházban bemutatják a Pantalone házassága (Commedia dell´ arte) beavatószínházi előadást, a rendező Quintus Konrád.

Szombat

Székesfehérvár, 19 óra: A Vörösmarty Színházban Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című bohózata kerül színre, a darab rendezője Lendvai Zoltán.

Vasárnap

Székesfehérvár, 19 óra: Vörösmarty Színház: Család ellen nincs orvosság.

KIÁLLÍTÁS

Székesfehérvár

Nyitva tartó, még látható tárlatok: A Vörösmarty Színház Forrás Galériájában Rényi Krisztina grafikusművész munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, január végéig.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában január 6-áig várja az érdeklődőket a Derkovits kör alkotóinak bemutatkozása és a Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt kiállítás.

A Szent István Művelődési Házban január 5-ig tart nyitva a 10. Betlehemi szép csillag kiállítás, a Szent Korona Galériában. A Városi Képtár Deák Gyűjteményben látható az Emlékmentés – Székesfehérvár fotótörténete 1945-ig című kiállítás. Az érdekes fotóválogatást március 31-éig látogathatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!