Hírek

2012.12.14. 12:51

Pónik, gyerkőcök, mazsorettek a lovas pályán

Pákozd - Játékos versenyekkel, örömlovaglással zárta az évet a pákozdi lovarda mintegy hatvanöt nevező gyerkőc részvételével. Terápiás lovasok és egészséges gyermekek lovagoltak együtt.

Lovász Lilla

- Évről évre megrendezzük az évzáró- és egyben mikulásbajnokságot, ám újdonságképpen most először tartottunk olyan versenyt, amelyen integrált csapatok vettek részt: terápiás illetve egészséges lovasok ülhettek nyeregbe - számolt be Molnár Kármen, a pákozdi Classic Horse lovarda vezetője.

Fotó: a lovarda

A szervezők igyekeztek olyan feladatokat kitalálni, amelyek mindenkinek kihívást jelentettek, ám azért mégis teljesíthetőek voltak. A nyolc-kilenc fős csapatok váltóversenyeken mérték össze erejüket: lóháton egyensúlyoztak labdát egy-egy pohárban, kengyelt akasztva lábukra ügettek végig a pályán, hogy aztán a bóját megkerülve a másik lábukon hozzák azt vissza. Az egyik legnehezebb feladatnak az bizonyult, amikor egy-egy labdát kellett kibányászni az előkészített vödörből, végigvinni a pályán, majd jó célzással egy karikába dobni a végén – mindezt lóhátról.

A győztes végül a Narancs nevű lovon versenyző csapat lett: Mong Eszter, Bakonyi András, Ludmann Rebeka, Farkas Zsófi, Gulyási Lili, Pecsenye Keve, Papacsek Flóra, Papacsek Zsófia részvételével.

Idén először mazsorettek fellépése is színesítette az évzárót: a Pákozdi Mazsolkák egy éve megalakult csoportja Horváth Krisztina vezetésével remek kis műsort adott elő a lelkes közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!