Hírek

2010.11.02. 05:57

Pihenőhely a Dunánál

Adony - A széleskörű társadalmi összefogást tartja a legfontosabbnak, annak érdekében, hogy a település előre léphessen de, meg kell határozni, hogy hova szeretnének eljutni.

Tribolt Lajos

Az a fontos, hogy jó testület alakult, többségben vannak a függetlenek, a két helyi  párt, a Fidesz és az MSZP vezetője nincs a testületben, így van esély a pártpolitikától független várospolitikára  - értékelte a választást Ronyecz Péter, Adony újjáválasztott polgármestere.


- Szeretnék befejezni a megkezdett beruházásokat, végig vinni a folyamatban lévő pályázatokat.  Ilyen beruházás az iskola, a polgármesteri hivatal, az idősek napközi otthona. Hamarosan kezdődik az egészségház felújítása és bővítése, az óvoda akadálymentesítése.
- A korábbi testület által meghatározott fejlesztések megvalósításán is dolgozni kell. Ilyen például a piac felújítása, járda és útépítések.  Három utca van ahol aszfaltozni kell, de a többi út közül is számos szorul javításra. A temető belső útjának burkolását is meg szeretnék oldani.
- Az iskola felújítása, bővítése folyamatban van.  Némi késés van a munkákban, de  december közepére befejeződhetnek. A régi szárny felújítása befejeződött, a hozzá épített toldalékszárny készültsége ötven százalékos. Ebben az épületrészben hat új tanterem kap helyet.   Az egész intézmény energiatakarékos világítást kap, vizes blokkot, liftet. A több mint kétszáz négyzetméteres tetőtér hasznosítása még a jövő feladata. Mindenesetre az iskola így végre egy épületbe kerülhet, s felszabadul a volt járásbíróság épülete. Oda pedig a polgármesteri hivatal költözik át. Kényelmesebb, modernebb körülmények között folyhat majd az ügyfélfogadás. Az épület akadálymentesítését is megoldják. Itt várhatóan november végére fejezik be a munkákat. A jelenlegi polgármesteri épületet pedig a mezőföld Gimnázium és Szakiskola kapja meg az esti képzései számára. Folyamatban van az idősek napközi otthonának felújítása is. Ezzel decemberben várhatóan végeznek. Most kezdték az egészségház teljes külső és belső felújítását.  Ennek során bővül a fogászati rész, megújul a vizesblokk és elkészül az akadálymentesítés. Ez utóbbit az óvodánál is elvégzik a belső átalakítás során.  Az előző testület pályázott a piac felújítására, de még nem kaptak értesítést az elbírálásáról. Pedig a szilárd burkolat sokat javítana a komfortérzeten.
 A polgármester elmondta, hogy szeretnének valamit kezdeni a Duna-parttal is, hogy legyen egy szakasz, ahova lemehetnek a lakosok. Van elképzelésünk a főág és a mellékág találkozásánál egy ilyen terület kiépítésére.  A Duna, lórévi oldalán van olyan hely, amit az emberek használhatnak, az adonyi oldalon nincs. Szeretnénk elérni, hogy ki lehessen kötni csónakkal, kishajóval, legyen ott egy kulturált terület, épület mellékhelyiségekkel, hogy a helyiek szívesen látogassanak le.
 A széleskörű társadalmi összefogást tartja Ronyecz Péter a legfontosabbnak, annak érdekében, hogy a település előre léphessen, meg kellene határozni, hogy hova szeretnének eljutni.
Ezért tehát készíteni kellene egy stratégiai tervet, amely tartalmazza a célt a kultúrában, a sportban, a közbiztonságban, az intézményeknél a fejlesztésekben.

Ronyecz   Péter  István  ugyan  Dunaújvárosban  született  1968  május  8-án, de   valójában    születésétől fogva Adonyban él.  Itt végezte el  az  általános  iskolát,   középiskolai tanulmányait  Győrben folytatta,       vízügyi technikusi képesítést  szerzett. Első munkahelye a  Közép-Dunántúli Vízügyi  Igazgatóság  volt,  majd  az akkor még nagyközség  polgármesteri  hivatalánál dolgozott.  1997-ben időközi választáson polgármesterré  választották,   azóta  tölti be a tisztséget. Idén is  megkapta a bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!