Hírek

2017.03.28. 18:18

Ötvenhét kilométeren gyorsforgalmi, fő- és mellékutak újulnak meg

A szakasz-szám és az összes kilométerhossz már ismert, de a gyorsforgalmi utak és a főutak tekintetében a Magyar Közút Zrt. a konkrét helyekről még nem tudott információval szolgálni.

V. Varga József

Jelenleg folyamatban van a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017. évi felújítási programjának előkészítése - tudta meg lapunk Velkei Lillától, a társaság kommunikációs osztályának vezetőjétől. A hazai finanszírozású felújítási munkákra országosan 100 milliárd forint összegű felújítási projektlista került összeállításra. A listában országosan mintegy 50 kilométer gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel.

Az úrhidai körforgalom tavaly nyári átadásával az erre autózók régi vágya teljesült. Veszélyes gócpont szelídült meg Fotó: V. Varga József

Fejér megyében 10 szakaszon 20,7 kilométer gyorsforgalmi út, több mint 15 kilométer főút és mintegy 21 kilométer mellékút felújítása került meghatározásra. A gyorsforgalmi utak és a főutak tekintetében a konkrét helyekről a Magyar Közút még nem tudott tájékoztatást adni. A terület- és településfejlesztési operatív programban több mint 44 milliárd forint összegű támogatást nyert a Közút. Az összeállított projektlistában országosan 400 kilométer mellékút felújítására kerül sor. Amint már beszámoltunk róla: a top keretében meghirdetett Gazdaságfejlesztés és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című pályázati kiírásra benyújtott projektek részeként - Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I. - valósul meg a 8126-os, Söréd és Bicske közötti összekötő út, két részletben összesen 17,9 kilométeres szakaszának, valamint a 6307-es, Simontornya és Szabadbattyán közötti összekötő út 3,46 kilométeres, Soponyát érintő átkelési szakaszának felújítása. A tervezett kivitelezési költség bruttó 1,49 milliárd, illetve 307 millió forint. A 6307-es, Simontornya és Szabadbattyán közötti összekötő út 2,3 kilométeres, Kálozt érintő átkelési szakaszának felújítása a Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I. - Tartalék 1-es projektjébe került. A tervezett kivitelezési költség bruttó 177,8 millió forint. Amint Velkei Lilla kiemelte: a fentiek esetében jelenleg a tervező kiválasztása van folyamatban, a kivitelezőt pedig a tervezett ütemezés szerint az idei év második felében kiválasztják. A munkálatok várható befejezési határideje 2018. augusztus vége, a projektek fizikai zárásáról 2019. május elsejéig kell gondoskodnia a Közútnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!