Hírek

2014.11.18. 17:45

Nevelőszülők találkoztak, fociztak, kiállítást nyitottak

Székesfehérvár - Megkezdődtek a Fejér megyei gyermekvédelmi napok. A kedd a nevelőszülőké és a fiataloké volt.

Szabó Zoltán

Történt mindez a Fejér megyei gyermekvédelmi napok keretében, két helyszínen. A Viktória Rehabilitációs Központban nevelőszülőkkel és gyermekvédelmi szakemberekkel telt meg a nagyterem. Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója emlékezett rá, hogy az idén rendezik meg nyolcadszor ebben a formában ezeket a napokat, melyeknek egyik fontos célja, hogy tovább növelje a nevelőszülők megbecsültségét, és nem mellékesen megköszönhessék azt a rendkívül sok áldozatot követelő vállalást, amelyet a nevelőszülők tesznek. Családot, szeretet adva azoknak, akik hátrányosan indultak.

Takács Jánosné, a fejér megyei Kormányhivatal Szociális és gyámhivatalának vezetője azt emelte ki, hogy a nevelőszülők hatalmas állami feladatot vállalnak át. Mindez nem csupán pénzkérdés, hiszen esélyt adnak a gyermekeknek a jobb életre, családot, szeretet, érzelmi biztonságot biztosítanak. Ez év január 1-én a nevelőszülők foglalkoztatási jogviszonyát törvénybe iktatták, nyugdíjjogosultságuk is van, és várhatóan bizonyos gyámügyi feladatokat is elláthatnak majd.

Bognár Istvánné

A találkozón átadták az Elfogadás díjakat azoknak, akik a kiváló nevelőszülők között is példát mutatnak. A 2008 óta nevelőszülő, négy gyermeket nevelő bodajki Bognár Istvánné, a sajátjai mellett 4 fiút és egy lányt ellátó pusztaegresi Grigoliát Istvánné és a hat gyermeket 2006 óta férjével nevelő várpalotai Jánosi Beáta kapták az elismerést. (Gyermeke betegsége miatt Jánosi Beáta nem tudott elmenni a nevelőszülők ünnepére.)

Grigoliát Istvánné

A gyermekek napjának a Videoton Oktatási Központ adott helyet, sport és játék szerepelt a programban. Ezúttal is megrendezték a különböző megyei gyermekotthonok kispályás labdarúgó vándorkupáját. Az első meccsen a legutóbb győztes bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon csapata mérkőzött meg a vendég Fejér Megyei Közgyűlés válogatottjával.

A bicskei gyermekotthon fiataljai játszották a vándorkupa első mérkőzését a Fejér Megyei Közgyűlés csapatával

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban délután Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere kiállítást nyitott. Szakál Antal festőművész idén a mezőfalvai lakásotthonban élő gyerekeknek szervezett alkotótábort. A festő műveit, a fiatalok munkáit és a róluk készült karikatúrákat állították ki a tárlaton.


Balról Lakatos Márk, Lakatos Alexandra és Ruzsák Richárd, kezükben a Szakál Antal által róluk készített karikatúrát tartják Fotó: Molnár Artúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!