Hírek

2009.05.14. 02:29

Muzeális helyett modern szülőágyak

Székesfehérvár - A muzeális szülőágyakat újra tudta cserélni a szülészet, ahol az elmúlt két évben kétezerről majdháromezerre nőtt a szülések száma.

Móré Erzsébet

Három részletben nyolcmillió forintot juttatott egy adományozó a megyei Szent György kórház szülészetének, pontosabban a Fejér Megyei Nőkért és Újszülöttekért Alapítványnak. Ebből a pénzből négy hiperszuper szülőágyat vásárolt az alapítvány, aminek rendkívül nagy a jelentősége...

Ugyanis hat éve, amikor az egyébként világszínvonalú osztályt avatták, bizony új berendezésre nem futotta. A mostani új szülőágyak a muzeális, több mint hatvanéves darabokat váltották le, s gyakorlatilag mindent tudnak, minden irányban mozgathatók, kényelmi funkciókkal vannak felszerelve - no jó, szülni azért az anyukának kell. A családcentrikus szülészetet Fehérváron megvalósító Hagymásy László főorvos, a szülészet-nőgyógyászati osztály vezetője megmutatta az új berendezéseket, s elmondta: hogy barátságosabbá tegyék a szülőszobákat - egyágyas mind a négy -, más-más színűre festették a falakat, s azzal harmonizáló bútorokat, kiegészítőket helyeztek el. A leendő anyukák választhatnak, hogy barackszínű, rózsaszín vagy éppen kék szobában szeretnék világra hozni gyermeküket. Az adományozó egyébként nem zárkózik el a további támogatástól sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!