Hírek

2013.12.17. 17:15

A kéményseprők igyekeznek mindenhova eljutni

A szilárd tüzelésű kazánok kéményeit évente kétszer, a gázkazánokét egyszer kell ellenőriznie a Kémény Zrt. szakembereinek. Ez is kiderült egy hozzánk forduló panaszos ügye kapcsán.

Zsigó Ferenc

„A mi utcánkban idén csak egyszer járt kéményseprő, de két tisztításról állítottak ki számlát. Ez szerintem szolgáltatási csalás, vajon hány esetben történhetett így? Ez a burkolt áremelés nem a rezsicsökkentéssel azonos irányba tereli a közhangulatot.” – írja levelében az Öreghegyen, a Feledi utcában lakó panaszosunk, aki a szolgáltatóval történt levélváltást szerkesztőségünknek is elküldte.

– A panaszt kivizsgáltuk, és sajnálattal tapasztaltuk, hogy idén valóban csak egyszer jártunk az illetőnél – mondta el megkeresésünkre a Kémény Zrt. szolgáltatási igazgatója. Bartos Tamás hozzátette, munkatársuk megkereste a panaszost a számlakorrekció érdekében, de ő nem kívánt élni a lehetőséggel, közölte, hogy a médiához fordul. Vélelmezi ugyanis – ezt levelében is megfogalmazta –, hogy esete nem egyedi.

A kéményseprők igyekeznek mindenhova eljutni a városban Fotó: Archív

Bartos Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, az előírás szerint minden szilárd tüzelésű kazán kéményét kétszer, a gázosokét egyszer kell ellenőrizniük egy éven belül, s ha elő is fordulnak elmaradások, az semmiképpen nem jellemző.

– A kéményseprők is hétköznap, munkaidőben dolgoznak, sokszor nehézkes az időpontegyeztetés, minden esetben igyekszünk figyelembe venni a lakók igényeit. Előfordul, hogy valaki az első ellenőrzéskor kéri, hadd fizesse egy összegben a kétszeri alkalmat, van aki a második találkozáskor rendezi a számlát, de olyan is van, hogy kétszer állítják ki a számlát a kollégák – tájékoztatott az igazgató. Ha mégis előfordul valami hiba, azt korrigáljuk, mint igyekeztünk ezt ebben az esetben is megtenni – mondta Bartos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!