Hírek

2014.08.11. 17:45

Iskolakezdés: mégsem hagyjuk a végére a tanszerek beszerzését

Székesfehérvár - Van, aki minden évben kivár augusztus legvégéig, a családok zöme azonban nem szívesen hagyja az utolsó pillanatra a tanszerek megvásárlását. Az üzletek is ehhez igazodnak.

Kocsis Noémi

- Mi sem gondoltuk volna, de már júniustól megkezdik a szülők a következő tanév eszközeinek beszerzését, mi legalábbis ezt tapasztaljuk: alig fejeződött be az elmúlt tanév, sokan máris vásárolnak a szeptemberben kezdődőre - mondja Pirkhoffer Erzsébet üzletvezető a belvárosi írószerüzletetben, Ők már ennek megfelelően készültek a keresletre, de az augusztus végi szokásos rohamra is készülnek. Hiánycikkről nem igazán tudnak beszámolni, ha csak az egyik kedvelt ceruzamárka szólóban kapható színesei nem azok: ebből a típusból, amelyet azért kedvelnek a kicsik, mert háromszög alakú kiképzése folytán könnyebb írni, rajzolni vele. jelenleg kizárólag piros kapható, mert a német gyártó némi lemaradásban, s majd csak szeptemberben ígér nagyobb mennyiséget. Akkorra azonban már nem lesz értelme, hiszen mindenki megveszi már a piros színest, mondja Erzsébet, aki hozzáteszi: évek óta nem tudnak, nem is akarnak a multikkal versenyezni, náluk inkább a személyre szabott, segítő kiszolgálást szokták keresni és értékelni a vásárlók, hiszen az elsős általános iskolások sokszor még rutintalanul, elveszve bolyonganak a polcok között, jól jön a megfelelő tanszerek, eszközök összeválogatása.

Kajári Bence negyedikes, Ádám ötödikes lesz szeptembertől. Már minden tanszerük megvan, így ráérnek Fifi cicával játszani, hiszen még van három hetük a nyári szünidőből. A két testvér lelkesen kötötte be az új füzeteket, pakolta be a tolltartót (Fotó: Koppán Viktor)

Egy háromgyermekes úrhidai anyuka viszont inkább megrendel mindent az internetről, s mint kiderül, mások is élnek e lehetőséggel: a kiszállítási költség nagyjából ugyanannyi, mintha beautóznának a megyeszékhelyre, viszont az, hogy nem kell a három gyerkőccel tülekedni a nagyáruházban, az anyuka szerint megfizethetetlen.

Szintén három, de már nagyobb iskolás gyermeket nevel a fehérvári Gabriella:  - Nagyobb gyereknél már a spirálfüzet a divat, ott már mellé lehet nyúlni: az olcsóbbaknál hamar szétjön, majd mindenbe beleakad a spirál . Vagy az első lap, a borító válik le hamar. Érdemes azon is gondolkodni, hogy hány laposat vegyünk: 60-80-120 lapost? Minél vékonyabb a füzet, annál kevesebbet nyom a hátizsák. Bár akkor meg hamar betelik...

 

Rögtönzött körkérdésünkből kiderült az is, a szülők szeretik, ha egy adott egységben olcsóbb és drágább termékek közül válogathatnak (általános iskolai írásfüzet pl. van 25 és 80 forintért is), értékelhetik a kínálatot minőség és ár szerint is. Valószínűleg így is több körös lesz a vásárlást, hiszen táska, tornacipő is kell a gyereknek, utóbbit szintén szakáruházban veszik meg sokan.

A Kajári-család két csemetéje, a szeptembertől ötödikes Ádám és egy évvel ifjabb öccse, Bence kifejezetten örültek, hogy anyukájukkal már beszerezték a tanszereket, így arra koncentrálhatnak, amely számukra a nyárból a talán legfontosabb: a szünidőre. Bence a kérdésre, várja-e már az iskolakezdést, az elvárható és jogos nem -mel felelt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!