Hírek

2016.05.13. 09:51

Megkezdték a rosszhírű Széchenyi út 76/B épület elbontását

Tavaly nyáron a Széchenyi út 76/A alatti épület elbontásával kezdte meg az önkormányzat azt a folyamatot, amelynek célja, amint Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen fogalmazott, a lakhatásra teljesen alkalmatlan telepek megszüntetése.

Házi Péter

Példaként a hosszúsétatéri, a Móri út 8. szám alatti, a Palotai úti és a Fürdősori ingatlanokat említette, ahol az elbontást már a korábbi években elvégezték.

A Széchenyi 76 rossz híre, a környékről lopás és egyéb bűncselekmények miatti sorozatos bejelentések is arra késztették az önkormányzatot, hogy a telepet, amelynek korábban lebontott épületében sok lakásban még illemhely sem volt, felszámolja.

Amint Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető elmondta, csütörtökön az utolsó lakó is elhagyta az épületet, amelyben nyolc olyan család lakott, akik érvényes bérleti szerződéssel rendelkeztek és fizették a lakbért, rezsiköltségeket. Számukra az önkormányzat magasabb komfortfokozatú lakásokat ajánlott fel a város több pontján, ezeket az érintettek elfogadták. Három család viszont jogcím nélküli lakáshasználóként lakott az épületben egy ideje (volt, aki a korábban lebontott épületből költözködött át ide), az ő esetükben az önkormányzatnak nem volt elhelyezési kötelezettsége. Kincses Zsolt elmondta, a város szociális ellátórendszerében dolgozók számukra is megadnak minden információt, segítséget. A hatósági főosztályvezető tudomása szerint mindannyian rokonoknál találtak szállást.

Amint Mészáros Attila hozzátette, a bontás után megtörténik a terület teljes rehabilitációja, az így kapott terület hasznosításáról, akár esetleges eladásáról később születik döntés, állítólag érdeklődő már most is van. A legfontosabb, hogy a környék nyugalma ezután tényleg visszatér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!