Hírek

2016.11.07. 18:03

Másra ment el a kapott támogatás?

Székesfehérvár – Hétfőn reggel folytatódott a fehérvári főiskola, mint alperes és 3 magánszemély, mint felperesek közti per, egy nagy összegű tartozás miatt.

A Székesfehérvári Törvényszéken folyó eljárásban a főiskola vezetését a korábbi 50 millió helyett immár több, mint 204 millió forint visszafizetése miatt perlik. Követelésüket a bírósági összefoglaló szerint arra alapozták, hogy jogelődjük, egy Seychelles Köztársaságban bejegyzett gazdasági társaság és az alperes között támogatási szerződés jött létre, azonban a kapott összeget a főiskola álláspontjuk szerint nem azonban az eredetileg megjelölt célra használta, ám a támogatás visszafizetéséről kötött megállapodás ellenére a határidőként megjelölt 2013. december 31-ig vissza sem fizette tartozása első, 50 millió forintos részletét.

A per későbbi szakaszában a felperesek másodlagosan kártérítés jogcímére, harmadlagosan a támogatási szerződés színleltségére, kölcsönszerződést leplező voltára is hivatkoztak. Utóbb keresetüket felemelték és az időközben lejárt részletekre miatt így összesen már 204.847.500,- Ft megfizetését igénylik az alperestől.

Az alperes védekezése szerint a támogatást az alperes ingyenes juttatásként kapta, a támogatási céloknak megfelelően használta fel, így visszafizetési kötelezettsége nem keletkezhetett.  A per várhatóan december elején ítélethozatallal zárulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!