Hírek

2016.03.30. 09:48

Már tudjuk, mikor lesz kész a Széchenyi úti aluljáró!

Székesfehérvár - A csúcsforgalom idején most is nehéz a közlekedés a Széchenyi úti aluljárónál. Íme az időpont, amikorra a munkálatok befejezését ígérik.

S. Töttő Rita

A város közlekedési szempontból neuralgikus pontjának számít a Széchenyi úti aluljáró, illetve az előtte lévő kereszteződés, ahol csúcsforgalom idején komoly dugók szoktak kialakulni. A közel két éve kezdődött felújítási munkálatok miatt a helyzet időnként már tarthatatlan volt, a Nemzeti Struktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a feol.hu-nak elárulta, eddig mit csináltak, illetve hogy még mi várható: március 24-én a pályalemez alsó részére betonacél hálót szereltek, március 29 – április 4. között betonozzák a pálya alsó felületét.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Ezután, azaz április 5-e és 9-e között festik az alsó részt. Lopper Dániel, a NIF kommunikációs igazgatója hozzátette: ezeket a munkálatokat biztonsági okból csak nappal, a forgalom teljes kizárásával lehet végezni. "Azért, hogy a környéken közlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk, a szakemberek kizárólag a reggeli és délutáni csúcs után, illetve előtt, azaz 9-15 óra között tevékenykednek." - áll a nyilatkozatban.

Április közepétől már olyan munkafázisok - hídtámasz sóvédelmi bevonat felhordása, pillérvédő korlát építése, hézagkitöltés, új közvilágítás kiépítése - következnek, amelyek a kétirányú forgalom fenntartása, egy-egy sáv részleges lezárása mellett is megoldhatók. Azaz ezután már nem lesz szükség a kétirányú forgalom egy sávra terelésére. A NIF szerint a munkálatok májusra befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!