Hírek

2012.12.01. 18:06

Már a MAGOSZ-ban sem bíznak a gazdák

Kajászó - A MAGOSZ nem a gazdákat képviseli a kormányban, hanem a Fideszt a gazdák között, ezért országszerte gazdaszövetségek létrehozására van szükség – foglalt állást szombaton késő este a helyi művelődési házba összehívott "Összefogás a Magyar Földért és Vidékért" országos munkaértekezletet és szolidaritási nagygyűlés. A rendezvényen gárdisták és a 2006-os kormányellenes tüntetéseket kezdeményező „Kossuth tériek” is nagy számban jelentek meg.

Klecska Ernő

A fórumon, amit egy több órás, az NFA földbérleti pályázatok visszásságairól és a földtörvény tervezett módosításáról szóló zárt értekezlet előzött meg, a magukat nemzeti radikálisnak nevező csoportok és a szélsőjobb több reprezentánsa is megjelent. Az 56-os Rácz Sándor most a Földvédő Mozgalom elnökeként szólalt fel, s a földfoglalások folytatására és a kezdeményezés kiszélesítésére szólította fel  a „magyar parasztokat". Az ellenzéki pártok képviseletében Szabó Rebeka, az LMP és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlés képviselője szólalt fel. Mindketten élesen kritizálták  az állami földek földhaszonbérleti szerződéseinek gyakorlatát, s azt szorgalmazták, hogy  a földeket a helyben lévő gazdák kaphassák meg. Szabó Rebeka, aki rögtön az elején a kibontakozó „zsidózás" mellőzését kérte, bejelentette: az LMP első fokon pert nyert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) szemben, így szervezetnek ki kell majd adnia a föld-pályázatok adatait. Mindkét bejelentését taps fogadta.

Fotó: Klecska Ernő

A fórumon, ahol a az utóbbi időben több kilakoltatást is megakadályozó Otthonvédők-Koppány csoport tagjai pajzsokkal demonstráltak,  felszólalt Hetzmann Róbert, a Váralja Szövetség képviselője. Bene Gábor, a Magyarok Szövetsége képviselőjének beszédét egy másik „Kossuth téri", Gonda László olvasta fel. Tatár József, az ötvenhatos események másik emblematikus figurája kijelentette: most Kajászó  a frontvonal.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!