Hírek

2009.05.21. 02:27

Lovasberény - még nincs aláírás

Lovasberény - A legutóbbi testületi ülésen ismét a szinte folyamatosan napirenden lévő témákról tárgyalt a testület. Az ülés hangulata változatlan, érezhető volt a feszültség.

Kocsis Noémi

A múlt heti testületi ülésen ismét szó volt az ivóvíz minőségének javításáról, amely a csatonázás mellett ma Lovasberény egyik legégetőbb, megoldandó problémája. Mint már lapunkban is több alkalommal írtunk róla, a helyi szolgáltató cég, a Fejérvíz Zrt. illetékesei már évek óta foglalkoznak egy nagy volumenű pályázat előkészítésével, ám testületi határozat csak néhány hete született meg arról, hogy a cég előkészítő csapatát megbízzák a lehetséges pályázatírók felkeresésével. Az ülésen jelen volt Füri Béla pátkai polgármester és a jegyző, Visi Szilárd, akik javasolták: pályázzon közösen a két falu, így nagyobb sikerre is számíthatnának, mint egyénileg. Pátka önkormányzata (a településen a víz ammóniatartalma miatt kell intézkedni) a földrajzi közelség okán Székesfehérvárról nyerne vizet, ez a lehetőség egyébként alternatíva Lovasberény előtt is, bár ebben egyelőre nem született döntés.

A testületi ülés elgondolkodtató momentuma volt, hogy a Fejérvíz Zrt. részéről az előkészítést koordináló Staudt István főmérnök, aki már számos alkalommal ismertette álláspontjukat, ezúttal már inkább sok szerencsét kívánt a berényieknek a pályázathoz. Mint elmondta, úgy látja, a feléjük megnyilvánuló bizalmatlanság miatt is jobb lenne kivonulniuk az ügyből.

A testületin szó volt még egy korábban hasonló nagyságú vitákat kiváltó témáról, a főző/tálalókonyháról is. Itt az az érdekes helyzet alakult ki mára, hogy bár megvan a testületi határozat, hogy tálalókonyha létesüljön - és nem főzőkonyha -, Schieder László polgármester már korábban úgy nyilatkozott, nem kívánja aláírni az erről szóló dokumentumot. A testület ismételten felszólította erre, ezután a polgármester bejelentette, 15 napon belül közmeghallgatásra kívánja bocsátani a kérdést, döntsön a közösség.

A továbbiakban szó volt még a kátyúzásról, megállapodás született, hogy a munkálatot helyi szakember felügyeli szakmailag. A testület tárgyalt továbbá a helyi adók behajtásának lehetőségeiről. Mint elhangzott, még végrehajtó közreműködésével sem garantálható, hogy a kintlévőségeket sikerül beszedni, mert sokan egyszerűen nem tudják kifizetni a tartozásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!