Hírek

2013.05.29. 12:19

Közlekedik a család - megyei döntőre lehet jelentkezni

Az elmúlt év kedvező tapasztalata alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idén is meghirdeti a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

feol-duol

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás – fogalmaz a rendőrség.

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek (nem kizáró ok, hogy a család három vagy több gyermeket nevel, de a vetélkedő sorozaton két 6 és 18 év közötti gyermekkel lehet részt venni, és továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni).

A vetélkedő megyei döntője a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében: 2013. június 15-én (szombaton) 12-18 óra között Székesfehérváron, a TESCO (Szent Flórián körút) parkolóban egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében.

A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez. A Közlekedésbiztonsági Napon a rendőrség technikai eszközei bemutatásával emeli a rendezvény színvonalát.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet.

A család közösen KRESZ és elsősegély-nyújtási tesztlapokat tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi, míg az egyik szülő gépkocsihoz kapcsolódó feladatot old meg.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának felmérése, majd írásban értesítjük azt a családot, aki a legsikeresebben szerepelt és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

A megyei döntőn a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékait lehet megnyerni, az első helyezett család különdíjban is részesül.

Fejér megyéből az első helyezett család jut tovább az országos döntőre.

Az országos döntőről valamennyi résztvevő család értékes ajándékkal térhet haza. Az országos döntő fődíja egy Skoda Rapid személygépkocsi.

A versenyre történő jelentkezés határideje 2013. június 10. A regisztrációs lap innen letölthető.

A megyei nyerteseken túl a www.kreszvaltozas.hu oldalon történő regisztrációt követően a weboldalon található tesztlapok helyes kitöltésével még további egy család részére biztosítanak a szervezők nevezési lehetőséget az országos döntőre - tájékoztat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!