Hírek

2013.10.24. 08:37

Közel 9 kilométeres útszakasz készült el Fejérben (frissítve)

Iszkaszentgyörgy - Több mint 1,1 milliárd forintból újították fel a Fehérvár és Kincsesbánya közötti, 8,7 kilométeres mellékutat.

B. Kiss László

Az említett útszakasznak nagyjából a felénél fekszik Iszkaszentgyörgy, ahol a beruházás kapcsán a korábbi útkereszteződésben impozáns körforgalmat alakítottak ki. Az útfelújításra a pénzt a Magyar Közút Nonprofit Zrt nyerte el, a projektzáró sajtótájékoztatót pedig az iszkaszentgyörgyi Pappenheim-kastély barokk szárnyában tartották. A tájékoztatón részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos is, aki arról számolt be, hogy több hasonló felújítási munka is zajlott, zajlik a megyében.

Molnár István, Törő Gábor, Gáll Attila és Róth Péter, Fehérvár alpolgármestere vágta át a szalagot az új körfogalomnál. Az átadáson a kincsesbányai elöljáró, Bajkai János is jelen volt (Fotó: B. Kiss László)

Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere elmondta: azzal, hogy a mohai elágazásban elkészült a körforgalom, 19 esztendős terv vált valóra. A falu ezer szállal kötődik Fehérvárhoz, nem mindegy tehát, hogy miként tudnak a városban bejutni a helyiek. A jó minőségű út ugyanakkor az állami tulajdonú kastély hasznosítása szempontjából sem mellékes.

Az út felújításával hat és fél hónap alatt végeztek a kivitelezők. A munkálatok részeként például 13 buszöblöt is betonburkolattal láttak el, a fehérvári részen pedig zárt vízelvezetőt építettek - tudtuk meg Molnár Istvántól, a Közút megyei igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!