Hírek

2014.03.31. 15:45

Kiszállítják a szavazólapokat is

A választási előkészületek végefelé járnak a választási irodák. Munka azért még bőven van.

Tribolt Lajos

Pénteken informatikai főpróbát tartottak a választások előkészítéseként. Fejér megye zökkenőmentesen, gyorsan és hibátlanul végezte a feladatokat - tudtuk meg Molnár Krisztiántól, a területi választási iroda vezetőjétől.

Szombaton 16 órakor lejárt a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételi kérelmek benyújtási határideje. Folyamatosan, illetve 16 órát követően, a még aznap beérkezett kérelmek is rögzítésre és feldolgozásra kerültek, szombat este nullás hiánylistával zártak. Ezzel párhuzamosan hétvégén több mint 800 szavazóköri dobozt készített össze a területi választási iroda a 108 település részére. Ezek tartalma: egyéni és országos listás szavazólapok, borítékok, biankó eredmény-jegyzőkönyvek, hivatalos tollak, felkészítő füzetek, szavazást segítő szavazóköri plakátok, egyéb kellékek. Ezeket a a területi választási iroda kedd reggeltől rendőrségi biztosítás mellett a helyi választási irodák részére helybe kiszállítja. Ott haladéktalanul ellenőrzik a dobozok tartalmát, s azoknak folyamatos őrzést biztosítanak a szavazás napjáig. Ebben a rendőrség is közreműködik.

Forster Tibor (b), Takács Roland, Lencs Ferenc és Szilády Balázs, a területi iroda munkatársai (Fotó: Kiss Anikó)

Most pénteken 16 órakor az átjelentkezési kérelmek benyújtási határideje zárul. Szintén 16 órakor kerülnek zárásra, majd ezt követően vélhetően éjszaka kinyomtatják a szavazóköri névjegyzékeket a területi választási irodában.

Szombat délelőtt összerendezik az utolsó települési csomagot (Szavazóköri névjegyzékek és átjelentkezők szavazólapja ezek csak a péntek 16 órás zárás után gyárthatók le.)

Ezeket a helyi irodavezetők szombaton a Megyeházán veszik át, ahol is konzultáció keretében kerül sor az utolsó felkészítésre.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!