Hírek

2010.09.16. 02:28

Kattints rá, nagyi!

Székesfehérvár - Egy sikeres program, amely persze egyre keresettebb is: a Kattints rá, nagyi! - ingyenes számítógépes tanfolyamsorozaton egyre több nyugdíjas diplomázik.

Kocsis Noémi

A szerdai, Hiemer-házbeli oklevélátadón (ez alkalommal 34 idős ember szerezte meg) Ambrus Gáborné volt, aki a dokumentumért indultában aprót sóhajtott: jaj, de jó. Jaj, de jó, hogy megvan. S ebben benne volt az is: ha esélyt kapnak az idősebbek, hogy ismereteiket bővíthessék, lelkesen és kitartóan fogadják be azokat.

Manka néni aktív életében munkaügyes volt, annak több feladatkörét - a bérügyestől a statisztikusig - is betöltötte a hosszú évek alatt. Összesen 52 évig dolgozott, jelentős kapcsolatrendszert kiépítve. Amikor nyugdíjba ment, az irodában maradt kolléganői még a Commodore gépekkel ismerkedtek, az egyre újuló technika hatásai így kevéssé érintették az életét. Saját családja 200 kilométerre lakik a kedves, életvidám hölgytől, aki egy korábbi, a Szüv által szervezett szövegszerkesztői tanfolyamon már részt vett - de a mostani más volt, meséli az Alba Regia Nyugdíjasegyesület klubvezetője, aki az egyesületben az 1-es számú tagként regisztrált.

- Nekem mindig többet jelentett a papír alapú ügyintézés, mint a számítógép, viszont a mostani tanfolyam harmadik modulját, az internetes kommunikációt nagyon élveztem. Minden elismerésem a többieké, a még nálam is idősebbeké, akik az új megismeréséért és a tanulásért végezték el a tanfolyamot.

Sokan érdeklődnek lapunknál is, lesz-e folytatás, újabb tanfolyam? A szervezők decemberig még 150-200 nyugdíjast tudnak „beiskolázni”. Az egyik csapat a Sarló utcai klub lesz, a többit még szervezik. Október 5-én indul az új csoport, érdeklődni Róka Gyulánál lehet: (30) 3479-958.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!