Hírek

2013.03.25. 17:35

Hóhelyzet Fejérben - Még járhatók az utak

A tehergépkocsikat több helyen terelik, az utak hétfőn késő délután még járhatók Fejérben. Az intenzív havazás miatt azonban óvatosnak kell lenni.

feol-duol

A 62-es főúton Perkáta és Szabadegyháza között március 25-én 14 óra 55 perckor történt közlekedési baleset helyszínén az útzárat 17 óra 45 perckor oldották föl, mivel a helyszíni szemle és a műszaki mentés véget ért – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a rendőrök a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsikat az 59-es km szelvényben Székesfehérvárnál a 7-es főútra terelik, tekintve, hogy Somogy illetve Zala megyében feltorlódtak a kamionok, mivel a szlovén-magyar határon nem engedik át ezen teherautókat.

Hóhelyzet Dunaújvárosban és környékén (Fotók: Vohlmann György)

Ugyanúgy a 63-as illetve a 61-es főutakról is Sárbogárdnál illetve Cecénél a rendőrök leterelik a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárműveket, mivel Tolna megyében már feltorlódtak a kamionok, és nem tudnak továbbhaladni.

Az M1-es autópályáról a 811-es számú főútra csak Fejér megyei úti-céllal engednek be 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautókat a rendőrök, illetve ugyanígy ezen gépkocsik a 81-es főúton Fejér megyébe szintén csak Fejér illetve Tolna megyei úticéllal hajthatnak be.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére beérkezett információk alapján valamennyi út egyelőre még járható a megyében, ugyanakkor mindegyik – beleértve a főutakat is - jeges, illetve hókásás. Az egész megyében folyamatosan esik a hó, és egyre jobban élénkül a szél, így sok helyen hóátfúvásokra kell számítani.

Az M7-es autópálya szintén jeges és hókásás. A legkritikusabb helyzet Fejérben jelenleg az M6-os autópályán van, ahol mindkét pályatest csak egy-egy nyomsávon járható. A szél nagyon erősen fúj.

A rendőrség kéri, hogy Fejér megyében csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges! A rendőrök utasításait saját maguk és mások biztonsága érdekében tartsák be!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!