Hírek

2009.01.17. 03:28

Ha nincs elég tűzifa

<strong>Polgárdi</strong> - A városban többen fordultak tűzifasegélyért az önkormányzathoz. Panaszosunk kérelméről később tárgyalnak.

Kovalcsik Katalin

- Mi lesz addig velünk? Megfagyunk! Nincs mivel fűtenünk. A férjem az egyedüli kereső, a lányom egyetemista, én a betegségem miatt nem tudok dolgozni, bár nem vagyok leszázalékolt.

A telefonáló panasza első olvasatban felháborítónak tűnt, miért nem segítenek a bajba jutott családoknak?! A polgárdi önkormányzat aljegyzőjének tettük fel a kérdést, aki elmondta, az önkormányzatnak is volt tűzifája, amely a napokban elfogyott. A szomszédos épület udvarán gyűjtötték össze a városban lenyesett fák gallyait, a hulladékfát, amelyet a kérelmezőknek kiadtak. A pótolandó mennyiséget a város is megvásárolta. Az első kérelmek tavaly érkeztek a hivatalhoz, folytatta a történetet már az ügyintéző, akivel panaszosunk is beszélt. Októberben négyen, novemberben tizenketten, decemberben tizenkilencen kaptak 3-4 mázsányi fát az önkormányzattól, többre nem futotta. A kérelmeket minden esteben írásban kell beadni, különböző igazolások szükségesek hozzá, hiszen a fa árával az önkormányzatnak is el kell számolnia. A panaszosnak másnap azonnal elküldte az ügyintéző a nyomtatványokat, hogy időben, a szociális biztottság ülése előtt visszaküldhesse azokat.

- Megpróbáljuk kitöltetni a papírokat. Beadjuk, de már kértem kölcsön, hogy vegyünk néhány mázsa fát.

Más önkormányzatoknál is érdeklődtünk, a helyzet hasonló. Néhol a lakásfenntartási támogatásba építik be a fűtési hozzájárulást. Az erdőből fát hazavinni viszont csak a tulajdonos, az erdész hozzájárulásával lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!