Hírek

2012.10.10. 11:44

Gyakorlat: klórgáz szivárgott a fehérvári uszodában

Székesfehérvár - Ellenőrző gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága a városi uszodában kedden éjszaka Székesfehérváron.

feol.hu

A feltételezett veszélyhelyzet szerint miután a Csitáry G. Emil Uszoda bezárt, az épület földszintjén a gépészeti helyiségben a klórgáz bekeverését szabályozó egyik szelep karbantartás közben meghibásodott, és a gáz a levegőbe áramlik, az egyik dolgozó nem tudott kimenekülni.

A biztonsági őr és a másik karbantartó értesítette a katasztrófavédelem műveletirányítási központját, és elvégezték az épület áramtalanítását. A tűzoltók A-típusú gáztömör védőruhában hatoltak be az épületbe, és a gépészeti helyiségből kimentették az ott rekedt dolgozót. A klórgáz az uszodából nem jutott ki a környezetbe, lakosságvédelmi intézkedés nem volt szükséges. A szivárgást a tűzoltók szüntették meg. A parancsnoki ellenőrző gyakorlat végrehajtása eredményesen zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!