Hírek

2013.10.05. 12:51

Gazdinak lenni jó!

Székesfehérvár - Az Állatok világnapja alkalmából a Piac térrel szemközti füves területre várta az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány és sok más civil szervezet az állatszeretőket szombaton.

Lovász Lilla

Kutyák, macskák, díszmadarak népesítették be szombaton a buszpályaudvarral szemben lévő füves placcot: a hatalmas beszélő papagájtól a vadászgörényig sokféle háziállattal találkozhatott, aki kilátogatott az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány (ASKA) rendezvényére, a Palotavárosba.

– Az állatok világnapja alkalmából szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sok a gazdára váró kutyus, cica, aki úgy érzi, felelősségteljes gazdi tudna lenni, bátran látogasson ki a menhelyre, biztosan megtalálja a neki való kedvencet – mondta Molnárné Zsazsa az ASKA vezetője. 

A rendezvényen az érdeklődőket önkéntesek igazították útba, így Szabó Ágnes, aki pár hónapja sikeresen mentett ki egy csivavát három jóval nagyobb kutya karmai közül, s azóta lelkesen segíti az alapítvány munkáját: – Bár az állatmenhely már tíz éves, úgy vélem, sok fehérvári számára még mindig ismeretlen az a lehetőség, hogy örökbe fogadjon egy állatot, nem pedig tenyésztőtől vásároljon. Tapasztalatból mondhatom, egy befogadott kutya egész másképp tud szeretni, mint az az állat, amelyik még nem érezte meg, milyen elhagyottnak lenni.A rendezvény résztvevői nemcsak a háziállatokkal való törődésre hívták fel a figyelmet.



A Fehérvári Vadmadárkórház vezetője, Berkényi Tamás állatorvos egy áramütést szenvedett vörös vércsével a karján mondta el a madárkórház munkájának lényegét: – A vadon élő állatok életterének csökkenésével egyre gyakrabban találhat bárki sérült vadállatot. Ilyenkor a legfontosabb, hogy mielőbb állatorvoshoz kerüljön az élőlény, ám a kezelés után elengedhetetlen a rehabilitáció. Arra pedig az állatorvosoknak már nincs lehetőségük, hogy huzamosabb ideig szállást, ellátást biztosítsanak a gyógyulóknak.

Ezt a munkát az állatkertek, illetve madarak esetében hazánkban két civil madárkórház látja el: egy a Hortobágyon, illetve a mi intézményünk, a Fehérvári Vadmadárkórház.Berkényi Tamás azt is elmondta, bárki számára látogatható rehabilitációs központ létesítését tervezik, így igyekezvén közelebb hozni a munkájukat az érdeklődőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!