Hírek

2010.02.16. 10:32

Folyamatos nyitva tartás mellett újul meg az iváncsai hivatal

FMH - Iváncsán megkezdődött a polgármesteri hivatal átépítése. A részletekről Molnár Tibor polgármester adott tájékoztatást.

Percsi Tibor

- A faluház 1994-es átadásával nyílt meg annak lehetősége, hogy a település központjába helyezzük át a közigazgatás irányító szervét, így egy kis átalakítással költöztünk az akkor klubkönyvtárként funkcionáló épületbe. Az 1972-ben társadalmi munkában készült lapostetős épülettel azóta megsokszorozódtak a bajaink a beázások, a rossz nyílászárók, valamint nem utolsó sorban a szűkössége miatt.
Az elmúlt évben 25.627.455 forintot nyertünk a hivatal felújítására, átalakítására, amihez saját forrásból kell még pótolnunk, mert a végső bekerülési költség 29.600.000 forint plusz Áfa lesz. Közbeszerzési eljárás keretében választottunk megfelelő kivitelezőt több pályázó közül, és idén február 23-án megkezdődhet a felújítás, mely terveink szerint 2010. június 30-ára készül el. A kivitelezővel, műszaki ellenőrrel egyeztetett módon a munkavégzés csak úgy lehetséges, hogy a hivatal végig folyamatosan nyitva tart. Ez külön nehézséget ró a kivitelezőre abban a tekintetben is, hogy az áprilisi országgyűlési képviselő választás során is minden információ-technikai háttérnek üzemelnie kell. Az elkészült ütemterv szerint tehát most az épület egyharmadát adjuk most át, így a vizesblokkok, a családgondozó, gyermekjóléti szolgálat által foglalt területtel kezdenek, majd folytatódik a munka az épület külső nyílászáróinak cseréjével, valamint a magastető építésével. Az épület többi részén csak májusban kezdődhet a munka. A munka során három új iroda, valamint egy eddigieknél nagyobb tanácsterem készül el, mely az esküvők lebonyolítását is szolgálja. A végén egy szépen felújított 314 m2-es épületet kapunk, ahol minden igénynek megfelelő körülmények között tudnak majd ügyfeleket fogadni és munkájukat végezni munkatársaink - tájékoztatott Molnár Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!