Hírek

2013.03.04. 13:08

Felsővárosi fejlesztésekről

Székesfehérvár - Elkezdik végre a fecskeparti ravatalozó felújítását, kiépítik a Berényi út melletti szervízutat - számolt be a felsővárosi fejlesztésekről Földi Zoltán képviselő. A fekvőrendőrök kérdésében viszont nincs döntés.

Házi Péter

- Az idei költségvetésnek köszönhetően körzeti képviselőként megnyugtatóan lehet kezdeni az évet. A körzet két régóta várt fejlesztése is megvalósul, illetve elkezdődik az idén. Egyrészt a Berényi úton, a benzinkút melletti részen megvalósul a szervízút kiépítése, erre ötmillió forintot tervezünk. Másrészt több ciklust megélt már a fecskeparti ravatalozó megépítésének ígérete, most végre elkezdődik a munka. Idén szerkezetkész állapotot szeretnénk elérni, 2014-re pedig teljes készültséget - emelte ki Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

Földi Zoltán a Felsővárosban várható fejlesztésekről beszélt (Fotók: Lovász Lilla)

A képviselő, aki egyben a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója is, fontos fejlesztésként említette az iskola udvarán készülő műfüves pályát, amely a város első, iskolán belüli ilyen jellegű létesítménye lesz, és amelyet a környék lakói is használhatnak majd. A tervek szerint akár már áprilisra elkészülhet a pálya.

- A Tompa Mihály utcai forgalom sebességének csökkentése érdekében felmerült tavaly, hogy forgalomlassító pódiumokat építünk ki. Ezt akkor valóban ígértem, de a hír hallatán sokan azzal kerestek meg, hogy nem kérnek ebből, így az ügy nem haladt tovább. Nem akarok egy személyben olyan döntést hozni, ami aztán sok lakót zavar, ezért úgy döntöttem, még ebben a hónapban lakossági fórumra hívom az utca lakóit, hogy egymás között, érvek és ellenérvek ütköztetésével hozzanak végleges döntés a kérdésben. Hasonló a helyzet a Szövetség és az Orgona utca esetében is, ahol szintén felmerült forgalomlassító elhelyezése, de döntés itt sem született - emelte ki Földi Zoltán.

Fontos fejlesztés az iskola udvarán készülő műfüves pálya

A Kríziskezelő Központ épületében vizesblokkokat újítanak fel és a nyílászáró csere is megtörténik, de a Városgondnoksággal közösen kisebb útszakaszok aszfaltozására is sor kerül, például a Parókia előtti  szakaszon, illetve a téglatörténeti gyűjteménynek helyt adó épület előtti járdán. Tervben van a Berényi úti orvosi rendelő  melletti parkoló térkövezése is.

A Barátság ligetben áll  a Bory Jenő kút, amely sajnos leromlott állapotú. Elindult a gondolkodás arról, miként és hol lehetne méltóbb módon megmutatni ezt az alkotást az embereknek. Hasonló figyelmet érdemel a felsővárosi Sörház malom története is, amelyről Honty Katalin, a család leszármazottja készít könyvet, a kötet bemutatását idén tervezzük - tette hozzá Földi Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!