Hírek

2012.08.30. 18:46

Felolvasó program az akadálymentes honlapon

Székesfehérvár - Megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült emberek elhelyezkedését segíti az a honlap, amelynek kifejlesztéséről csütörtökön tájékoztatták a közvéleményt.

Tribolt Lajos

A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány a fehérvári önkormányzat és az Alcoa Alapítvány segítségével 2011-ben indította el a Megváltozott munkahely című programját, amelynek első szakasza zárult le a http://www.hellowork.hu/portál mai bemutatásával és elindításával. Az akadálymentes állásközvetítő oldal segítségével kapcsolatot teremtenek a látássérült munkakeresők és a munkaadók között. A munkavállalók információhoz juthatnak, egyéni és csoportos tanácsadáson vehetnek részt. A vállalatokat, cégeket pedig többek között a megfelelő munkaerő kiválasztásában tudják támogatni. A projekt jelenleg elsősorban a Közép-dunántúli Régióra terjed ki, hamarosan azonban országos szintre bővíti szolgáltatását a Civil centrum.

Az alapítvány elnöke, Farnady Judit elmondta, hogy széles civil összefogás áll a projekt mögött. Megkerestek multinacionális cégeket, de később már a cégek őket.  Egy nagyvállalat konkrét munkahelyeket alakít ki a megváltozott munkaképességűeknek. A fő célcsoport a látássérültek voltak. A honlap - mint azt Sulák Dávid  informatikus elmondta - felolvasó programmal működik, így a látássérültek is tudják használni. Ezt üdvözölte Szokó Zsolt, a  Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének vezetője, mondván, javítja a látássérültek elhelyezkedésének esélyeit. Az ötletgazda, Kocsaslijszki Gábor  arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban 767 ezer megváltozott munkaképességű ember él, így érdemes a modellértékű programot országossá fejleszteni. Róth Péter  alpolgármester szerint nem lehet mindent pusztán gazdasági szempontból nézni, fontos a társadalmi felelősségvállalás is, ezt segítik a civilek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!