Hírek

2017.04.02. 15:43

Kiderült, mikor autózhatunk az új elkerülőn

Várpalota – Mentesülés az áthaladó tranzitforgalomtól, a levegő- és zajszennyezés csökkenése – ezt várja az építtető a 2018 márciusában átadni tervezett 8-as elkerülő Várpalotát délről elkerülő szakaszától.

FMH

Lassan harmadik éve folyik az építés: 2014 szeptemberében indult az I. ütem kivitelezése, ebben 5,9 kilométeres, 2×2 sávos főút, 2,4 kilométer egyéb országos közút, valamint 2,35 kilométer szervizút készül el. A vállalkozó a hírek szerint az ütemtervnek megfelelően halad az út-, híd- és vízépítési munkálatokkal, különböző szakaszokon aszfaltoznak, kiépítik a szegélyeket és elhelyezik a szalagkorlátokat.

A közműkiváltást a következő hetekben befejezik. Most március végére elkészült a Vasút utca átépítése, a Dankó Pista utca és a Kossuth utca korrekciója és a 72106 j. Ősi bekötő út és körforgalom építését is befejezte a kivitelező.

Így néz ki mostanában az építkezés, egy év múlva már a hétköznapi forgalom haladhat az új elkerülő szakaszon
Fotó: NIF

Közben 2016 októberétől már a II. ütem építése is folyik: ennek része a 2×2 sávos, fizikai elválasztással kialakítandó 3,4 km főpálya, mellette 1,5 km egyéb országos közút és 1,9 km szervízút. Az elmúlt hetekben többek között bevágás és töltésépítés, a pétfürdői csomópontban pedig vasbeton híd építése folyik a szakaszon, és a közúti felüljárók felújításán is dolgoznak. Az I. ütem elején szigorú forgalomkorlátozás mellett a jobb pályán halad a forgalom mintegy 1 km hosszon, a Várpalota-Nádasdladány összekötő út körforgalmának építése miatt. A II. ütem végén, a Pétfürdői csomóponttól a beavatkozás végéig, közel 2 km-en van korlátozzák a forgalmat. Pétfürdő belterületén víziközmű-kiváltás miatt van félpályás korlátozás, a forgalmat jelzőlámpák irányítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!