Hírek

2013.08.01. 15:33

Egy tragédia utóélete a bíróságon

Már olvashattak a tragikus esetről, amely kettétörte egy váli család életét. A szomorú történetnek azonban még mindig nincs vége, az érintettek lapunk segítségét kérték. Az özvegy tovább keresi az igazságot.

Tihanyi Tamás

Sulyok-Pál Ildikó kétgyermekes édesanya férjével és két fiával boldogan élt még azzal együtt is, hogy devizahitelből építkeztek – a következményeket sejthetik...

A baleset, a tragédia 2011. augusztus 30-án történt a 7-es számú főúton Martonvásár és Tárnok között, Simonpusztánál, a 27-es kilométerkő közelében. Reggel indult autóval a házaspár és az egyik fiú Válról, azonban Tárnok előtt elfogyott az üzemanyag. Letolták a járművet az út szélére, sikertelenül segítséget kértek, majd tolni kezdték a Ladát. Sulyok Pál a bal első ablaknál tolta az autót, miközben kormányozott is, fia, Szilárd pedig hátul, Ildikó a jobb oldalon. Mögöttük feltorlódott a kocsisor, mert a forgalom miatt nehéz volt előzni.

Aztán megtörtént a tragédia: a fiúnak végig kellett néznie, ahogy az apját elüti egy sötét autó, amely négy-öt feltorlódott járművet előzött nagy sebességgel, de nem tudott időben besorolni, és a Ladát a hátsó ajtónál kapta el. Utána pedig elgázolta Sulyok Pált, aki húsz métert repült a rettenetes ütéstől.

Egy fotó a balesetről

A baleset 7 óra 30-kor történt, 9-órakor már a műtőben volt a sérült, de mire az intenzív osztályra ért a feleség és a fiú, azt mondták, a férfi meghalt. Aztán valami csoda történt, mert újra éledt, mintha nagyon szeretett volna még élni: megvárta a kisebbik fiút, és amikor elbúcsúzott tőle, végleg eltávozott. Ildikóra ezek után nagyon sok gond és baj hárult, és rengeteg adósság, amit egymagának kellene fizetnie, egy bérből.

Az első fokú ítéletet Ildikó nem fogadta el, mert sok szabálytalanságot látott a helyszínen a rendőri intézkedéskor, majd később a tárgyalás során is. Például a rendőrség nem vett fel tanúvallomást a helyszínen. Lapunk segítségével ezért szemtanút keres, aki ott volt a balesetnél, mert az eljárást megismétlik. Ha jelentkezne valaki, aki el tudja mondani, ami történt, legalább a bíróság előtt is kiderülhetne végre az igazság. Ha már az élet ilyen kegyetlen volt a családdal, talán lesz, aki jelentkezik, és segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!