Hírek

2016.07.05. 18:20

Bátorságpróba a táborozóknak

Velence - Elődeink nyomába eredtek a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor résztvevői. Az e heti téma a hagyományőrzés.

Sebestyén Lilla

Furulyaszó és egy bohókás, külön erre a célra átírt népdal ébreszti a velencei tábor második turnusának közel kilencven kis lakóját kedden reggel.

Mint megtudom, minden nap másik csapat jelentkezik a verd fel álmukból a többieket című küldetésre, és nagy örömmel teljesítik is azt, a legkülönfélébb zenei módszereket használva.

A Szentgyörgyi Sólymok Hagyományőrző Egyesület tagjai íjászatot tanítottak a táborozó gyerekeknek Fotó: Molnár Artúr

A gyermek és ifjúsági tábor második turnusának fő célkitűzése, hogy megismertessék a gyermekeket a különböző korok kultúrájával, művészetével, vagy éppen harcászatával.

Ottjártunkkor is épp íjászatot tanultak az általános iskolás nebulók és a tábor vendégei: Vaszi Levente, a 2014-es Felszállott a Páva tehetségkutató verseny közönségdíjasa és a kosteleki, gyimesi csángó gyerekek, akik Leventével egyetemben ma este Fehérvárra is ellátogatnak.

Nagyné Ferenczy Eleonóra elmondta: a Romániából érkező csapat nagyon hamar beilleszkedett, Vaszi Levente népitáncra, énekre tanítja a tábort, és senki nem tud ellenállni lehengerlő stílusának. Múlt este például sámánt alakított a bátorságpróbán, ahol a gyerekeknek bekötött szemmel kellett végig menniük egy kötéllel jelölt pályán, egyetlen pisszenés nélkül, hogy az út végén megleljék az értékes talizmánt. Ez nem egy betervezett program volt, csak egy kis kitérő a gyerekek kérésére, aminek a felügyelők örömmel eleget tettek.

A táborban számos hagyományőrző csoport - köztük a Szentgyörgyi Sólymok - megfordul a héten: megtanítják a gyerekeket nemezelni, bőrrel dolgozni, de nem maradhat ki a programból a délutáni strandolás és egy laza baseballmeccs sem. A lényeg, hogy mindeki jól érezze magát a vakáció alatt!

Címkék#tábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!