Hírek

2016.11.15. 07:51

Bajban az ismert fehérvári állatorvos! - Eltűnt szeretett Lolájuk, a félős whippet lány

Sukoró – Akinek az állatokhoz köze van, mind ismeri Fejér megyében Berkényi Tamás állatorvost, a Vadmadárkórház megálmodóját, létrehozóját és vezetőjét.

S. Töttő Rita

Tamás családja két hete vett magához egy 2 éves whippet agár kutyát, aki, sajnos hétfőn elszökött Sukoró környékén. Tamásék új kutyusa egy roppant félős jószág, akinek még alkalma sem volt arra két hét alatt, hogy kicsit feloldódjon, megismerje környezetét.

Fotó: a családtól

A külföldi tenyészetben a sok kutya között szinte elveszett, így a szocializációja sem volt rendben. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért Tamásék elhozták a kutyát, beleszerettek.

- Abban a hiszemben hoztuk el, hogy van benne mikrochipes azonosító, hiszen a tenyésztő ezt mondta. Ám itthon kiderült, hogy nincs, így kértük a volt gazdától, hogy küldje meg postán. Ám tegnapig még nem érkezett meg, ezért néhány napja rátettük a telefonszámunkkal a nyakörvére a bilétát – meséli Tamás teljesen kétségbeesve, akinek 11 éves kisfia nagyon szomorú, mert azt gondolja, miatta tűnt el a kutyus. – Nagyon menekülős volt még, félt mindentől, tőlünk is, és amikor egy pillanatra nyitva maradt a bejárati ajtó, azonnal lelépett – meséli az eltűnés körülményeit Tamás, aki éjjel is kereste Lolát – merthogy így nevezték el a kutyust -, bejárta azokat az utakat, ahol sétáltatni szokták pórázon, hátha ezek mentén próbál hazatalálni. Az éjszakai erdőt is felkutatta. De eddig mindhiába. A whippet, amely egy igen fázós fajta, az éjszakát a már mínuszos éjszakában töltötte, ki tudja, hol. Megeshet az is, hogy már a környéken sincs, ugyanis ez az agárfajta roppant gyors és nagy távolságokat képes megtenni pillanatok alatt. S épp e két tulajdonsága az, ami miatt van ok az aggodalomra. Vajon képes-e túlélni egy szobahőmérséklethez szokott agár a mínuszokat?

Vajon nagy „szaladhatnékjában” nem került-e autók elé? Berkényiék reménykednek, hogy épségben van – a közösségi oldalon nagy az összefogás, mindenki igyekszik segíteni nekik. Az állatmentők, vadászok, környékbeliek már mind tudnak Lola eltűnéséről. A kérdés még az, vajon eljön-e a pillanat, amikor Lola emberektől való félelmét felváltja az életösztön, és hajlandó lesz közel menni vagy engedni magához idegent kint a nagyvilágban? Egyébként ha valaki meglátja, nem kell félni tőle, a whippet jámbor, kedves fajta, akihez, ha félős, csak óvatosan szabad közeledni, különben elmenekül. Pár falat finomság, halk szavak segíthetnek. Bárki látja, jelezheti a hírlapnál is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!