Hírek

2012.11.16. 16:17

Az Athénban aranyérmes Vörös Zsuzsanna irányítja a volános öttusázók munkáját

Székesfehérvár - Vörös Zsuzsanna, Athén öttusa olimpiai bajnoka lett az Alba Volán SC öttusázóinak a szakmai igazgatója - erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken a Hiemer-házban.

Matók János

Közös sajtótájékoztatót tartott pénteken Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke, Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó, Geletáné Lang Erzsébet, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára, és Homm Károly, a Homm Kft. ügyvezető igazgatója. Az aktualitást az adta, hogy bejelentették: az Alba Volán SC öttusa szakosztály-igazgatója Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok lett. Székesfehérvár a magyar öttusa sport fellegvára, számos sikeres és kiváló versenyzőt adott, és ad ma is az Alba Volán SC keretein belül működő szakmai műhely az országnak. Közéjük tartozik Vörös Zsuzsanna, a megyeszékhely egyetlen olimpiai bajnoka is, akit a klub szakosztály-igazgatójává neveztek ki, s ezt Zsuzsa nagy örömmel elfogadta. A felkérés Cser-Palkovics András polgármestertől, és Tóth Istvántól, az Alba Volán SC társelnökétől érkezett.

- Vitathatatlanul sportváros vagyunk, nem csak a versenysportok, az utánpótlás- és a szabadidősportok is nagyon népszerűek Fehérváron. Ez, minden előnye mellett meg is nehezítik a kisebb klubok, vagy a nagyobb anyagi ráfordítást igénylő sportágak életét. Éppen ezért úgy gondolom, hogy egy olimpiai bajnok nevével fémjelzett szakosztály több eséllyel indulhat a forrás- szerzésben, és azt hiszem, hogy a fiatal versenyzők számára is a legjobb ösztönző, ha Vörös Zsuzsanna személyesen segíti szakmai munkájukat. Az ő személye garancia lehet arra, hogy a városban ismét egységes legyen az öttusa utánpótlás-nevelés. Legyen ez üzenet házon belül, és kívül is: nem lehet tartósan egy városban több szakmai műhelyt is fenntartani - mondta a többi között Cser-Palkovics András. A MÖSZ főtitkára, Geletáné Lang Erzsébet szívből gratulált, és nagyon sok sikert kívánt Vörös Zsuzsannának, aki a következőket mondta:

- Szeretném megköszönni volt edzőimnek és támogatóimnak, mindenkinek, aki az elmúlt több, mint két évtizedben abban segített, hogy eredményes és sikerekben gazdag sportolói pályafutást zárjak. Továbbá megköszönöm az Alba Volánnak azt, hogy biztosította számomra a lehetőséget, edzői munkámmal itt segítsem a versenyzők felkészülését. Köszönettel tartozom, hogy bizalmat szavaztak számomra, s a város egyik legnagyobb és legeredményesebb szakosztályának, a magyar öttusa legszélesebb bázisát biztosító Alba Volán SC-nek lehetek a szakosztály-igazgatója. Ez nagy felelősséggel, és reményeim szerint sikeres munkával jár. Célkitűzésem, hogy a városnak, a klubnak legalább olyan sikeres, és ha lehet, még sikeresebb versenyzőt, illetve versenyzőket neveljünk, akik méltán öregbítik hírnevünket. Ehhez a kihíváshoz várunk minden olyan lelkes sportolót, akik csatlakozni kívánnak. A tájékoztatón Csáder Dezső, az Alba Volán SC elnöke és Homm Károly, a Homm Kft. ügyvezetője aláírta a szakosztályt támogató szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!