Hírek

2014.10.06. 17:40

A városok polgármesterjelöltjei (5.)

Székesfehérvár - Október 12-én rendezik az önkormányzati választásokat. Sorozatunkban a városok polgármesterjelöltjei mutatkoznak be.

Tribolt Lajos

Közben a területi választási irodára megérkeztek a választáshoz szükséges anyagok. Például a szavazólapok, az eredményt rögzítő nyomtatványok, a Braille-sablonok, az első választók ajándéka, a szavazatszámláló bizottság által használandó tollak, ismertető füzetek, plakátok. A helyi választási irodák kedd és szerda folyamán kapják meg az anyagokat, a kiszállítás rendőri biztosítással zajlik, a dokumentumokat a későbbiek során is őrzik.

A szavazóköri névjegyzékeket pénteken 16 órakor zárják, éjszaka kinyomtatják és szombaton kapják meg a helyi választási irodák. Korábban megírtuk, hogy a fehérvári visszalépések miatt már kézzel kell kihúzni a neveket. Nos, a nemzeti választási iroda tájékoztatása szerint még belefért a kapacitásukba, hogy újra nyomják a szóban forgó fehérvári szavazólapokat, így nem a helyszínen kell majd módosítani.

A helyi választási irodák legfontosabb dolga ezekben a napokban a szavazatszámláló bizottságok felkészítése. A területi választási bizottság újabb beadványokkal is foglalkozott. A rácalmási médiaügyben tett bejelentésekről hozott döntéseket a nemzeti választási bizottság is jóváhagyta. Most a helyi újsággal kapcsolatban új beadvány érkezett, ezt a területi bizottság visszautalta a helyi bizottságnak. A martonvásári újságban megjelentek miatt a Munkáspárt tett bejelentést, ezt a bizottság elutasította. Volt több apró ügy is, amely másodfokon került a bizottság elé.

Pintér Tamás

Jobbik

Azért döntöttem úgy, hogy polgármester jelöltként megmérettetek, mert hiszem, hogy Dunaújváros jobb sorsra érdemes. Elmondhatom, hogy a 2010-ben kezdődött önkormányzati munkám során sok álmatlan éjszakát okoztam a korábbi kormánypártoknak. Ebben a ciklusban több ügyben is feljelentéssel éltem. A „Zöld Rendelő" körüli visszaéléseket feltáró nyomozás során gyakorlatilag a teljes MSZP garnitúrát rabosították. Napjainkban folyik a nyomozás a vasmű korábbi eladásával kapcsolatosan, mely több ponton is törvénysértést valószínűsít.

Vallom, hogy mindenfajta gyarapodás és fejlődés alapja a rend: a romboló jellegű tevékenységek megszüntetése, a biztonságos élet, a rendezett környezet és a jól működő, korrupciómentes városvezetés kialakítása. Ezen alapvetésből következően a három terület, amellyel most foglalkozni kívánok, és amelyre a teljes programunk is épül: a közbiztonság, a munkahelyteremtés és az elszámoltatás.

Célom az élhető, dinamikusan fejlődő és vonzó Dunaújváros kialakítása, ahonnan nem elvándorolnak, hanem ahová szívesen letelepednek majd a jövőbeni lakosok.

Szabó Zsolt

Párbeszéd Magyarországért, PM

Dunaújvárosban születtem, életutam, sorsom a városhoz köt, tanulmányaimat a helyi főiskolán fejeztem be. A polgármester-jelöltként a legfontosabb céljaim: Otthont és jövőt a fiataloknak. 5000 fiatal hagyta el Dunaújvárost! Minden fiatal párnak, akik gyermeket vállalnak, 30 ezer forintos önkormányzati babakötvényt adnánk. A helyi főiskolán tovább tanuló újvárosi fiataloknak ösztöndíjat vezetnénk be. Bérlakás programot kínálunk a fiataloknak.

Megőrizni a munkahelyeket! Kiemelt kedvezményekkel és támogatásokkal segítjük a helyi vállalkozásokat, a munkahelyteremtésben és megtartásban. A közös érdekek és kölcsönös felelősség elve alapján meg kell őrizni minden „vasműs" munkahelyet.

Korrupciómentes közéletet! Elég volt a mutyikból, elég volt a közpénzek jobb vagy éppen baloldali elkótyavetyéléséből. Megfizethető közlekedést, új bicikliutakat! 20 százalékkal al csökkentenénk a felnőtt havi bérletek árát, s egy új időalapú menetjegyrendszert vezetnénk be. 15 kilométerrel meghosszabbítanánk a kerékpárút hálózatot.

Cserna Gábor

Fidesz-KDNP

Dunaújváros polgármestereként az „Előttünk a város, mögöttünk a kormány" elv mentén vettem át a város irányítását. Cél, hogy a megkezdett úton haladjunk tovább!

Kiemelten kezelem a szocialisták által eladott ISD Dunaferr Zrt. helyzetét. Óriási eredmény, hogy kormányzati közbenjárás eredményeként több ezer munkahelyet mentettünk meg. Megtörtént a kohó felújítása, sőt, újabb beruházásokat tervez a tulajdonos. A Hankook Tire Magyarország Kft. és a Hamburger Hungária Kft. munkahelyteremtő beruházásai már éreztetik kedvező hatásukat.

Terveim között szerepel a Vasmű út, a Dózsa mozi, az Intercisa Múzeum, a rendelőintézet felújítása. Nem állunk meg a Vidám Park felújításával, és a Szalki-sziget fejlesztése is folytatódik. Felújítjuk az uszodát, az autóbusz-pályaudvart és az útburkolatokat. Kiépítjük a kerékpárutat Dunaújváros és Pálhalma között. Nemcsak megalapítottuk, de támogatjuk a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiát, és a dunaújvárosi sportélet további fejlesztését. A Pentele városrész fejlesztéséhez megvásároltuk a Mondbach kúriát.

Pintér Attila

MSZP-DK-Együtt

 

Aktívan szeretnék tenni Dunaújvárosért, a környezetünkért. Polgármestereként tisztességgel és hozzáértéssel kívánom szolgálni városomat és a benne élőket. 44 éves vagyok, tősgyökeres dunaújvárosi, nős, két gyermek édesapja. Katonatisztként kezdtem a pályafutásomat és egy életre megtanultam, hogy az ember életében és környezetében rendnek és fegyelemnek kell lennie. Tizenöt évet töltöttem a Dunaferrben, kezdetben a termelési területen, majd az értékesítés vonalán. Jelenleg vállalkozóként dolgozom.

Tizenkét éve aktívan politizálok, 2006 és 2010 között Dunaújváros gazdasági alpolgármestere voltam, a helyi MSZP szervezet elnöke vagyok. Hiszem, hogy nem elég polgármesternek látszani, annak is kell lenni. A pozíció önmagában semmit sem ér, csak ha tartalommal, munkával és tisztességgel van megtöltve. Meggyőződésem, hogy Dunaújváros a legkorszerűbb iparvárossá válhat, újszerű technológiák meghonosításával új lendületet vehetünk, ami munkahelyeket és megélhetést jelent. Tisztesség, hozzáértés és szakértelem – polgármesterként ezt garantálom.

Orha Zoltán

Szociáldemokraták

 

Élvezzük a városi élet előnyeit, hátrányát, hiányolunk néha dolgokat, úgy mint a többi újvárosi lakos. Elmondhatom, hogy ugyan ott szorít a cipő mint az összes 50000 ezer dunaújvárosi embernek. Szeretnénk a városban, jól lakni és jóllakni. Ezért munkahelyeket, biztonságot ,nyugodt békés körülményeket szeretnénk biztosítani.

Ezért fogadtam el a Szocdemek felkérését és indultam el mint Dunaújváros polgármesterjelöltje. Ha megkapom a bizalmat kész vagyok a városért dolgozni.

Szeredi Péter

MSZP

Négy éve, amikor először kértem bizalmat leírtam: a szerelem – Herczog Edit – hozott Csákvárra. Képviselői munkámon keresztül megismerhették az általam vallott értékeket, személyemet is. Igyekeztem minden esetben keresni azt, ami összeköt, és megérteni azt, ami elválaszt. Állásfoglalásaim során Churchill elvét követtem: forró szívvel, de hideg fejjel.

A következő évek kihívása, hogy vonzó várossá váljunk. Legfontosabb feladataink, amelyek megvalósításához támogatásukat kérem: több helyi munkalehetőség teremtése; a közúthálózat, a vízelvezetés javítása; az orvosi ügyelet korábbi formájának visszaállítása; az iskola versenyképesebbé tétele.

Szeretnénk a régi művelődési házhoz hasonló közintézményt kialakítani, pezsgőbb kulturális életet teremteni. olcsóbbá kívánom tenni a helyi közszolgáltatásokat, növelni a csákvári vállalkozók részvételét az önkormányzati beruházásokban, erősíteni beleszólásukat a közügyek formálásába.

A városi televíziót, gyorsabb tájékoztatást tartok szükségesnek. Azért fogok dolgozni, hogy a sportolási lehetőségek jelenlegi színvonalát megőrizzük. Egy virágos, valódi városközpont kialakítása a célom. Békét és nyugalmat szeretnék Csákváron, az indulatok csitulását.

Talán kevesen tudják, hogy a törvényi változások nyomán a korábbi önkormányzati lehetőségek és anyagi eszközök töredéke maradt meg. Ez sem csökkenti azonban elkötelezettségemet: a szolidaritás és az igazságosság elvét kívánnom munkámban érvényesíteni.

Illés Szabolcs

Fidesz-KDNP

1974-ben születtem. Születésem óta Csákváron élek. Végzettségemet tekintve középiskolai történelemtanár, de 2012 óta a közigazgatásban dolgozom. Jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Bicskei Tankerületének vagyok az igazgatója.

Két évig voltam önkormányzati képviselő, négy éven keresztül külsős bizottsági tag, tehát a közigazgatást és az önkormányzatban folyó munkát meglehetősen jól ismerem. Az elmúlt évek során nemcsak a közigazgatásban, hanem civil szféra területén is jelentős tapasztalatokat szereztem, hiszen voltam a Vértes Múzeum Baráti Körének elnöke és a Csákvár Jövőjéért Közalapítvány elnöke.

Megválasztásom esetén az eddig megszerzett tudásomat, kapcsolati tőkémet a településünk rendelkezésére bocsátom. Olyan vezetője kívánok lenni városunknak, aki figyelembe veszi az itt élő lakosság, vállalkozások, civil szervezetek véleményét, hogy közösen találjuk meg azokat a lehetőségeket, amivel végre Csákvár is részese lehet az ország sikereinek.

További évek elvesztegetése, tétova kiútkeresés, határozatlan elképzelések helyett a megújulást hozó változásra van szükség, hogy végre Csákvár is részese legyen az ország sikerének.

Képviselőjelölt társaimmal együtt olyan önkormányzatot szeretnénk amely együttműködik a lakossággal, egyeztetésen és konszenzuson alapuló településpolitikát folytat.

Pózsa Imre

Független

Pózsa Imre, 50 éves, katolikus, és tősgyökeres csákvári lakos vagyok. Boldog házasságban élek, 3 gyermekem van. Humánerőforrás menedzserként diplomáztam a Szent István Egyetemen, majd az RTF-en rendőrtiszti végzettséget szerezve kiemelt főnyomozóként dolgoztam a BRFK VIII. kerületében. Nyugdíjazásom óta zömmel ingatlanokkal foglalkozom. Pécsett jogot hallgattam, amelynek befejezésével – a sikeres disszertációvédésemet követően, egy örömteli családi ok miatt – felhagytam.

Csákvár többet érdemel! Több környezetbarát munkahelyet,- több turistát,- biztonságot,- civil szervezetet,- elnyert pályázatot, és több „emberséget" szeretnék elérni a városban!

Térfigyelő építéssel, telepített sebességmérővel, állandó körzeti megbízottakkal, új zebrák építésével, a temetői lopások megszüntetésével jelentősen növelhető a biztonságérzet.

Az idős,- és egyedül élő embereknek olcsó, és hatékony vagyonvédelmi eszközöket szeretnék. A szociális ellátások fejlesztése, utak karbantartása elsődleges cél. Az egészségügyi helyzet végleges rendezése elengedhetetlen. Meg kell tartani a zene,- művészetoktatást.

Értékrendemben a családok segítése, a polgári értékek megtartása, a hagyományőrzés, valamint egymás tiszteletben tartása legalább olyan fontossággal bír, mint a különféle szabadságjogok kompromisszumos egyensúlyban tartása! Ezen „értékek" megőrzéséhez, megvalósításához kérem az önök – megtisztelő – támogatását, segítségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!