Hírek

2017.07.03. 19:00

A motoros rendőröket az M7-esre vonták össze

A 81-es út, valamint a fehérvári Várkörút is szóba került a kereskedelmi és iparkamara vállalkozói fórumán.

FMH-információ

A nyári idegenforgalmi szezonra történő felkészülés jegyében szervezett hétfő délután vállalkozói fórumot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) a Gazdaság Házában. A fórum vendégei Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya, illetve Vörös Ferenc rendőr alezredes, főkapitány-helyettes voltak. A nagy érdeklődést kiváltó esemény elején Varga Péter és Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében a rendőrség által lefoglalt, illetve intézkedés alá vont autók elszállítását - a kamara közvetítésével - Fejér megyei vállalkozók végzik el.

A fórum résztvevőit Vörös Ferenc tájékoztatta. A főkapitány-helyettes elmondta, hogy csökken az ismertté vált bűnesetek száma, a turisztikai szezonra jellemző bűncselekmények - például a besurranásos lopás, a trükkös lopás vagy a gépkocsifeltörés - kis számban fordult elő. A csökkenés különösen a 2010-es évek elejéhez képest jelentős - jegyezte meg. A nyáron a megyében négy nagy fesztivált kell biztosítani a rendőröknek, négy olyat, ahol akár több tízezer fiatal is megfordul néhány nap alatt.

Fejér tranzit megye, rengeteg az átutazó. A rendőrség megerősített szolgálatot lát el az M7-es autópályán, illetve  a vele párhuzamos 7-es úton. Baleset esetén igyekeznek minél gyorsabban eljárni, hisz pillanatokon belül óriási dugók alakulhatnak ki, és megbénulhat fél Dunántúl. A közlekedési balesetek száma, sajnálatos módon, emelkedik - mondta el Vörös Ferenc. A rendőrök a fix sebességmérők mellett mobil eszközöket is alkalmaznak a gyorshajtók kiszűrésére. Ez utóbbiakat nyíltan, az autósok által látható módon alkalmazzák. A cél ugyanis a balesetek megelőzése, ez pedig így is elérhető - derült ki a főkapitány-helyettes szavaiból. Péntek délután és szombat délelőtt az M7-esen a jobb pályát, vasárnap délutántól pedig a bal pályát ellenőrzik. Ebben a készenléti rendőrség helikoptere is segít. Ugyancsak az M7-es autópályára vonták össze a rendőrmotorosokat.

A tájékoztatót követően számos kérdést tettek föl a hallgatóság soraiból. Radetzky Jenő például arra kérdezett rá, hogy hány halálos baleset volt eddig az idén a 81-es úton, és hány az M7-esen?

Az eddigi 9 halálos balesetből három történt lakott területen, kettő az M7-esen, kettő a 62-es úton, egy a 81-esen, és egy alacsonyabb rendű útvonalon - hangzott a válasz. A 62-es nagyon biztonságos, az itt történt halálos kimenetelű balesetek a rendőröket is meglepték, bár mindkét esetben vétkesnek bizonyult a történtekben a sofőr is - hallhattuk. Szóba került a fehérvári Várkörút is, ahol - miként a válaszban elhangzott - nem véletlenül helyezték ki a 30-as korlátozó táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!